Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θα απαντήσετε κυρία Μέρκελ;

Ο ένας μετά τον άλλο από τους συνεργάτες της Μέρκελ, και όχι μόνο, μας έριχναν στα τάρταρα. Γυρνάμε στην δραχμή, πάμε για αναδιάρθρωση και άλλα πολλά. Σήμερα η Άγκελα Μερκελ θα απαντήσει σε όλα αυτά.
Τις θέσεις για το μείζον ζήτημα της ευρωζώνης αλλά και για τα όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες από στενούς συνεργάτες και μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, θα δημοσιοποιήσει σήμερα η Άγκελα Μέρκελ.
 
Η γερμανίδα Καγκελάριος πρόκειται να δώσει στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο στην οποία θα αναφερθεί και στο ελληνικό ζήτημα. Η γερμανίδα καγκελάριος απέφυγε να εκφραστεί επισήμως τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τα σενάρια που έθεταν την Ελλάδα σε πορεία εξόδου από την ευρωζώνη. Το «κενό» αυτό επέτεινε τη διχογνωμία εντός του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία αλλά και στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
 
Συνεργάτες της κυρίας Μέρκελ όπως ο Λαρς Φελντ δήλωσαν τις προηγούμενες ημέρες ότι «η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη για την Ελλάδα» ενώ ο βουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών Φρανκ Σέφλερ δήλωσε χθες ότι «οποιοδήποτε μέλος της ΕΕ θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να φύγει από την Ενωση και αν η Ελλάδα το θέλει αυτό εμείς θα την υποστηρίξουμε».
 
Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και του εκπροσώπου των Χριστιανοδημοκρατών Μίκαελ Μάιστερ οι οποίοι επέμειναν ότι «η αναδιάρθρωση θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που ήδη έχουμε».
 
Απόκλιση απόψεων αναφορικά με την Ελλάδα παρατηρείται επίσης και στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς η Γερμανία εμφανίζεται «φιλικά διακείμενη» με την ιδέα μιας ήπιας αναδιάρθρωσης, πιθανόν με τη μορφή επιμήκυνσης της διάρκειας ωρίμανσης των ελληνικών ομολόγων, ενώ η Γαλλία και η ΕΚΤ προκρίνουν για ξεχωριστούς λόγους τη λύση ενός νέου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα.
 
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν υπογράμμισε χθες ότι «επιβάλλεται να συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα», προσθέτοντας ότι αυτή θα πρέπει να συνδέεται με βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.
 
 

Μπρούντερλε: ‘Εξοδος της Ελλάδας απο το ευρώ θα αποδυναμώσει την Ευρώπη

Βουλευτής της Μέρκελ μας προτείνει ευθέως να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη

“Η βρίσκουμε λύση ή διαλύεται η Ευρωζώνη”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε