Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θα γονατίσουν και οι Ιταλοί – Σκληρά μέτρα έως το 2013!

Λόγια, λόγια λόγια για την υγιή ιταλική οικονομία από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μέχρι και σήμερα. Ο υπουργός του των Οικονομικών ανακοίνωσε χωρίς λεπτομέρειες ακόμα, περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων και αναφέρθηκε αορίστως στην περικοπή των δαπανών λειτουργίας του κράτους (βουλευτικοί μισθοί, αριθμός περιφερειών).

O Τζούλιο Τρεμόντι αναφέρθηκε σε: “Πολύ σκληρά μέτρα για το 2012 / 2013″ στο πλαίσιο του νέου προγράμματος λιτότητας το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ώστε να επιτευχθεί η δημοσιονομική ισορροπία έναν χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο”.

“Οφείλουμε να υποδιπλασιάσουμε σχεδόν το έλλειμμα που θα έχουμε αυτό το έτος και θα φθάσει το 3,8% -3,9%”, εξήγησε ο υπουργός, ενημερώνοντας τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για τις υποθέσεις εργασίας επί των οποίων εργάζεται η κυβέρνηση για τη διαμόρφωση του νέου προγράμματος λιτότητας το οποίο θα εγκριθεί μέχρι τις 18 Αυγούστου.

Ο Τζούλιο Τρεμόντι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση “θα επέμβει για την φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών επιχειρήσεων ” (μέσα μεταφοράς, ηλεκτροδότηση, απορρίμματα) και αναφέρθηκε στην ιδέα της συγκέντρωσης των θρησκευτικών γιορτών τις Κυριακές για να αυξηθεί η παραγωγικότητα.

Ο υπουργός έκανε επίσης λόγο για μεταρρύθμιση του εργατικού δικαίου για να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία.

Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής περιλαμβάνεται επίσης στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και στον τομέα της αύξησης των εισπράξεων δεν απέκλεισε τις “εισφορές αλληλεγγύης”.

Μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε αντιταχθεί σε οποιαδήποτε αύξηση της φορολογίας, και προς τους πλουσιότερους των Ιταλών, οι οποίοι ευνοούνται από το σημερινό φορολογικό σύστημα.

Η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει αύξηση των φόρων επί των χρηματοπιστωτικών κερδών μέχρι και 20%, δήλωσε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι.

“Όλοι οι τίτλοι, πέραν των κρατικών, θα φορολογηθούν με 12,5 έως 20%”, διευκρίνισε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγγίζει και τη Γερμανία ο κίνδυνος υποβάθμισης;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε