Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Θα ήθελα απλά να μην υπάρχω”

Οι άνδρες την ποθούσαν, οι γυναίκες τη ζήλευαν και ήθελαν να της μοιάσουν. Η ίδια όμως ήθελε απλά να μην υπάρχει όπως αποκαλύπτεται μισό αιώνα μετά το θάνατό της, μέσα από τα δικά της γραπτά που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το βιβλίο “Θραύσματα” (“Fragments”) περιέχει σημειώσεις, γράμματα, σελίδες ημερολογίου και ποιήματα της Μέριλιν Μονρό και αναμένεται να βγει στα βιβλιοπωλεία μέσα στον μήνα.

Αποσπάσματα που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο δείχνουν ένα “χάος” μεταξύ της εξωτερικής εμφάνισης της Μέριλιν, των ρόλων που έπαιζε και του τι γινόταν στο μυαλό και στην ψυχή της.

Όπως μαρτυρούν τα γραπτά της εκείνη ένοιωθε ανεπαρκής και ανασφαλής ενώ είχε συνεχώς σκέψεις αυτοκτονίας. “Γιατί ζω αυτό το μαρτύριο” έγραφε το 1955. “Γιατί νοιώθω λιγότερο άνθρωπος από τους άλλους. Πάντα ένοιωθα ότι είμαι η χειρότερη, ότι είμαι κατώτερη των άλλων ανθρώπων. Ακόμη και βιολογικά, πάντα πίστευα ότι κάτι δεν πάει καλά με μένα” λέει.

Σε άλλο σημείωμα η Μέριλιν αναφέρει. “Βοήθεια. Νοιώθω τη ζωή να πλησιάζει αλλά το μόνο που θέλω είναι να πεθάνω”. “Πόσο θα ήθελα απλά να μην υπάρχω” λέει αλλού.

Το 1961, μία χρονιά πριν το θάνατό της η Μέριλιν γράφει: “Είμαι σίγουρη ότι θα καταλήξω τρελή αν μείνω σε αυτό τον εφιάλτη” και περιγράφει ότι πήρε υπερβολική δόση χαπιών “με ανακούφιση”. Το 1962 η Μέριλιν πεθαίνει σε ηλικία 36 ετών από υπερβολική δόση χαπιών.

Ρεπορτάζ του ΙΤΝ- Νέες φωτογραφίες της Μέριλιν στη δημοσιότητα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε