Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Θα παραιτηθεί ο Πάπας το 2012;

Θα παραιτηθεί ο Πάπας το 2012;

Το Βατικανό διέψευσε το περιεχόμενο δημοσιεύματος της ιταλικής εφημερίδας Libero, σύφωνα με το οποίο “εντός του 2012, ο Ποντίφηκας, λόγω της ηλικίας του, σκέπτεται να υποβάλει παραίτηση”…

Το δημοσίευμα αυτό ήταν ενυπόγραφο. Συντάκτης του είναι ο συγγραφέας της Καθολικής εκκλησίας Αντόνιο Σότσι. Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ συμπληρώνει του χρόνου την άνοιξη τα 85.

Σε ένα βιβλίο, που κυκλοφόρησε στη Ρώμη πέρυσι, περιείχετο η μαρτυρία του ίδιου του Πάπα, για θέμα παρόμοιας μορφής. “Δεν θα διστάσω να είμαι ο πρώτος Ποντίφηκας, που θα παραιτηθεί οικειοθελώς, σε χρονικό διάστημα επτά αιώνων, αν νοίωσω ότι δεν θα μπορώ, πια, να διοικήσω την Καθολική εκκλησία, από την ψυχολογική και την πνευματική άποψη”.

“Δεν γνωρίζουμε ότι ο Πάπας σκέπτεται να παραιτηθεί. Ρωτήστε λοιπόν κατ’ευθείαν τον συντάκτη του δημοσιεύματος. Πάντως, η υγεία του Πάπα είναι εξαιρετική”, δήλωσε σήμερα ο παπικός εκπρόσωπος, πατέρας Φεντέρικο Λομπάρντι. “Η παρουσία του Πάπα στη Γερμανία, όπου έχει γεννηθεί, έδειξε ότι είναι πολύ καλά. Μπορεί, επίσης, να ανταποκρίνεται και στις απαιτητικές δεσμεύσεις”.

Ο τελευταίος Πάπας, που παραιτήθηκε, είναι ο Σελεστίνος ο Ε’, το 1294. Στον παπικό θώκο παρέμεινε πέντε μήνες, μόνον.

Ο Πάπας Γρηγόριος ο 12ος στη διάρκεια του 1415 εξαναγκάστηκε να παραδώσει την παπική εξουσία σε άλλον πνευματικό ιεράρχη, διεκδικητή της, στην σκιά μιας πολύ έντονης δημόσιας διαμάχης τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε