Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θα παραμείνει ο Μπράουν στο τιμόνι των Εργατικών

Θα παραμείνει ο Μπράουν στο τιμόνι των Εργατικών

Ακόμα κι αν χάσει τις επικείμενες εκλογές δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν διαβεβαίωσε σήμερα ότι σκοπεύει να παραμείνει επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, ακόμη και αν χάσει τις εκλογές την άνοιξη. 

“Θα συνεχίσω», δήλωσε ο αξιωματούχος, ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC, αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση ήττας του κόμματός του. “Το οφείλω στους ανθρώπους να συνεχίσω και να τελειώσω το έργο που άρχισα να κάνω για να βγει η χώρα από τη χειρότερη ύφεση της”, πρόσθεσε. 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντηρητική αντιπολίτευση θα κερδίσει τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά με μικρή διαφορά από τους Εργατικούς, γεγονός που θα την εμποδίσει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Μετά τις εκλογές του 1979, όλοι οι πρωθυπουργοί, Συντηρητικοί ή Εργατικοί, παραιτήθηκαν μετά από μία ήττα, με την εξαίρεση του Νίλ Κίνοκ (Εργατικοί) το 1987.  Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο ηγέτης του πλειοψηφούντος κόμματος στη Βουλή των Κοινοτήτων καλείται από τη Βασίλισσα να σχηματίσει κυβέρνηση. 

“Μην υποτιμάτε τον Γκόρντον”, δήλωσε σήμερα στους Τimes υπουργός που δεν θέλησε να κατονομαστεί. “Αν η απόρριψη των ψηφοφόρων δεν είναι ειλικρινής και προσωπική, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να φύγει γρήγορα”, προσθέτει.  “Ακόμη πέντε χρόνια του Γκόρντον Μπράουν, θα ήταν μια καταστροφή”, απάντησε ο αρχηγός των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε