Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θα πληρώνουν για να επιλέξουν το φύλο του παιδιού τους

Θα πληρώνουν για να επιλέξουν το φύλο του παιδιού τους

Ζευγάρια στην Αυστραλία που κάνουν θεραπεία για να αποκτήσουν παιδί με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης θα μπορούν να επιλέγουν και το φύλο του παιδιού τους.

Αν και επιλογή του φύλου του εμβρύου που μία μητέρα πρόκειται να φέρει στη ζωή απαγορεύεται στην Αυστραλία, κλινικές της χώρας που ειδικεύονται στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, συνεργάζονται με παρόμοιες κλινικές στην Ταϊλάνδη και στέλνουν εκεί τις πελάτισσές τους. 

Ο καθηγητής Γκαμπ Κόβακς, επικεφαλής της κλινικής Monash IVF, λέει πως αν οι επίδοξοι γονείς είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν επιπλέον 15.000 δολάρια για την επιλογή του φύλου, τότε η απαγόρευση θα πρέπει να αρθεί. 

Ο κορυφαίος Αυστραλός επιστήμονας σε θέματα εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθηγητής Μ. Τσάπμαν, επίσης ζητά να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία στην Αυστραλία για να μπορούν τα ζευγάρια να επιλέγουν το φύλο του παιδιού τους. 
 
Η ομοσπονδιακή υπουργόςΥγείας, Νίκολα Ρόξον, δήλωσε πάντως, ότι «για την ώρα η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να άρει την απαγόρευση».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε