Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

«Θαμμένη» στο χιόνι η Ρουμάνια – Έξι νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Πέντε από τα θύματα βρέθηκαν παγωμένα μέχρι θανάτου έξω από τα σπίτια τους.

Με τους έξι θανάτους των τελευταίων 24 ωρών, ο αριθμός των νεκρών από το κύμα ψύχους στη Ρουμάνια έχει φτάσει τους 74. Μέλη της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών μετέφεραν 207 άστεγους ανθρώπους σε νοσοκομεία ή σε ασφαλή καταφύγια.

Την ίδια ώρα, με δυσκολίες διεξάγονται τα δρομολόγια των τρένων λόγω της κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων.

Η εταιρεία Σιδηροδρόμων ζήτησε από τους πολίτες να ταξιδεύουν μόνον αν είναι απολύτως αναγκαίο και προειδοποίησε ότι σήμερα και αύριο στις περιοχές στις οποίες είναι σε ισχύ “πορτοκαλί συναγερμός” θα υπάρξουν ακυρώσεις και μεγάλες καθυστερήσεις αναχωρήσεων και αφίξεων.

Ήδη, σήμερα ακυρώθηκαν 200 δρομολόγια τρένων, επτά σιδηροδρομικές γραμμές είναι κλειστές και 11 ηλεκτροκινούμενες αμαξοστοιχίες αντικαταστάθηκαν από πετρελαιοκίνητες.

Περισσότερες από 80 πόλεις και χωριά σε 25 επαρχίες πλήττονται και σήμερα από τις κακές καιρικές συνθήκες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γενικής Επιθεώρησης Εκτάκτων Καταστάσεων Αλίν Μανγκιάρ.

Χωρίς σιδηροδρομική και οδική σύνδεση είναι 43 πόλεις και χωριά και σε 28 χωριά υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

Ο αυτοκινητόδρομος Α2, που συνδέει το Βουκουρέστι με την Κοστάντζα, οκτώ εθνικοί οδοί και 51 επαρχιακοί οδοί είναι κλειστοί σε διάφορα τμήματα.
Κλειστά θα παραμείνουν 1100 σχολεία σε όλη τη χώρα.

Βοήθεια από το ΝΑΤΟ ζητάει το Μαυροβούνιο

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ίγκορ Λούκσιτς δήλωσε ότι απεστάλη στις Βρυξέλλες αίτημα για την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και εξοπλισμού.

Η σφοδρή κακοκαιρία έχει “παραλύσει” το Μαυροβούνιο, όπου έχουν διακοπεί όλες οι συγκοινωνίες, έχει αποκοπεί το βόρειο από το νότιο τμήμα και έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Από προχθές, η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις, κυρίως στο βόρειο τμήμα, με το ύψος του χιονιού σε πολλές περιοχές να έχει φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Από την Παρασκευή έχει ακινητοποιηθεί αμαξοστοιχία στην περιοχή Τρεμπίσνιτσε και από ώρα σε ώρα αναμένεται να απομακρυνθούν οι επιβάτες της με ελικόπτερο.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Μαυροβουνίου Ντράγκαν Σάμαρτζιτς δήλωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ότι οι επιβάτες είναι ασφαλείς.

Στην περιοχή βρίσκονται έξι μέλη ειδικής αστυνομικής μονάδας και 16 υπάλληλοι του οργανισμού σιδηροδρόμων.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τους 600 φτάνουν οι νεκροί από το πολικό ψύχος στην Ευρώπη

Νέο κύμα έντονου ψύχους το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία

Αυξάνονται οι νεκροί από το πολικό ψύχος στην Ανατολική Ευρώπη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε