Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θανατηφόρος μεταδοτικός ιός ύποπτος για το θάνατο 13χρονου στην Κύπρο

Θανατηφόρος μεταδοτικός ιός ύποπτος για το θάνατο 13χρονου στην Κύπρο

Τρομακτική διάσταση δίνει η ιατροδικαστική εξέταση για τα ακριβή αίτια θανάτου του 13χρονου Χρίστου Γιαννακού από την Καλαβασό, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού, μετά από συμπτώματα γρίπης και δύσπνοιας.

Δύο εκ των τριών ιατροδικαστών, ο Μάριος Ματσάκης και η Ελένη Αντωνίου, που διενήργησαν το απόγευμα νεκροτομή στη σωρό του άτυχου μαθητή, έκαναν λόγο για θανατηφόρο μεταδοτικό μικρόβιο το οποίο προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα και την καρδιά.

«Οπωσδήποτε δείχνει και αρκετά επικίνδυνος, ο οποίος επιφέρει μέχρι και θάνατο. Παράλληλα, προχωρούμε και στις ιστολογικές και στις τοξικολογικές εξετάσεις και πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε ένα αίσιο πέρας, μια σωστή διάγνωση», δήλωσε η Ελένη Αντωνίου.

Ο έτερος ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης δήλωσε ότι  «Έχουμε να κάνουμε με, μάλλον φαίνεται, έναν ιό ο οποίος μεταδίδεται μέσω του αναπνευστικού συστήματος και παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης, συμπτώματα κρυολογήματος και ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε μια θανατηφόρο κατάσταση έχουμε σοβαρή υπόνοια ότι πρόκειται για έναν τέτοιον ιό, του αναπνευστικού, ο οποίος εξελίχθηκε ραγδαία σε θανατηφόρο».

 Πανικό στον ιατρικό κόσμο φαίνεται να προκαλεί ο εντοπισμός του συγκεκριμένου ιού, ο οποίος πιθανόν να συνδέεται και με το θάνατο δεύτερου νεαρού πριν από τρεις περίπου εβδομάδες στη Λάρνακα.  Συμπτωματολογία η οποία ακόμη διερευνάται. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές του κράτους για την λήψη προληπτικών μέτρων.
 
 Σύμφωνα με την Ελένη Αντωνίου «όντως έχει ανησυχήσει ο ιατρικός κόσμος για το φαινόμενο ότι έχουμε χάσει με παρόμοια συμπτώματα και άλλου παιδί προ μερικών εβδομάδων»  

«Στην αρχή παρουσιάζονται σαν κοινοί ιοί, σαν μια κοινή γρίπη, γι αυτό είναι που έχουμε δώσει ένα στίγμα προειδοποίησης και προς τους συγγενείς αλλά και προς τις αρμόδιες αρχές του κράτους, για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, προληπτικά, έστω και αν ακόμη δεν έχουμε την επιβεβαίωση, μέσω των εξειδικευμένων εξετάσεων», εξήγησε ο Μάριος Ματσάκης.

Από την σωρό του νεαρού έχουν ληφθεί διάφορα δείγματα τα οποία έχουν σταλεί για εξειδικευμένες επιστημονικές εξετάσεις.

Η κηδεία του 13χρονου μαθητή θα τελεστεί αύριο στις τέσσερεις το απόγευμα στη Καλαβασό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε