Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεωρίες περι σκευωρίας για την υπόθεση Στρος Καν

Πληθαίνουν οι φωνές στη Γαλλία που κάνουν λόγο για “μια αρκετά περίεργη υπόθεση”καθώς ο Ντομινίκ Στρος Κάν θα έθετε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

“Τα πράγματα όπως παρουσιάζονται μέχρι στιγμής δεν έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με τον Ντομινί Στρος Καν που γνωρίζω” δήλωσε ένας απο τους πιο στενούς του συνεργάτες,ο Ζαν- Μαρί Λεγκέν ενώ η Κριστίν Μπουταίν, υποψήφια του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος μίλησε ευθέως για “σκευωρία” εναντίον του λέγοντας πως “έπεσε σε μια καλοστημένη παγίδα”.

“Η κατάσταση είναι πολύ περίεργη” είπε ο Ντομινίκ Πεγιέ, απο το Ριζοσπαστικό Κόμμα, και έκανε λόγο για “μπανανόφλουδα που πάτησε ο Στρος Καν”.

Η Αν Σενκλέρ, η σύζυγος του επικεφαλής του ΔΝΤ, δήλωσε πως δεν πιστεύει “ούτε για ένα δευτερόλεπτο τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του συζύγου της”, σε ανακοίνωση της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε τις δηλώσεις της συζύγου του Στρος Καν

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται στο στόχαστρο των ΜΜΕ και πολιτικών αντιπάλων στη Γαλλία καθώς θα έθετε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2012. Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες του σε μία πολυτελή Porsche πράγμα που τον έβαλε στο στόχαστρο καυστικής κριτικής περί “σοσιαλιστών της σαμπάνιας”. 

Εως τα τώρα ο Στρος Καν εδίνετο από τις σφυγομετρήσεις ως το μεγάλο φαβορί για τις προεδρικές εκλογές του 2012, ως ο ικανότερος να νικήσει με μεγάλη απόσταση μάλιστα, τον Νικολά Σαρκοζί.

Σύμμαχός του στο Σοσιαλιστικό Κόμμα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας ότι υπάρχει οργανωμένη καμπάνια εναντίον του για να σπιλωθεί η δημόσια εικόνα του. Ωστόσο και ο ίδιος έχει κατά καιρούς δώσει αφορμή για σχόλια.

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα “σφάλμα κρίσεως” που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράστηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε