Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

“Θερίζουν” οι αυτοκτονίες ανηλίκων στη Ρωσία – Το 9ο περιστατικό απο τις αρχές του μήνα

Η σορός ενός 12χρονου κοριτσιού, που είχε βάλει τέλος στη ζωή του, εντοπίστηκε σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα, γεγονός που ανεβάζει σε εννέα τις αυτοκτονίες ανηλίκων στη Ρωσία από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Μορφή χιονοστιβάδας πα’ιρνουν οι αυτοκτονίες ενηλίκων στη Ρωσία. Οπως έγινε γνωστό απο την επιτροπή έρευνας στη Μόσχα, “γύρω στις 18:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) εντοπίστηκε η σορός μίας 12χρονης μαθήτριας σε ένα διαμέρισμα”, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Νωρίτερα οι αρχές της δημοκρατίας της Καλμικίας, στη νότια Ρωσία, είχαν ανακοινώσει ότι ένα κορίτσι 10 ετών είχε βρεθεί κρεμασμένο σε ένα οίκημα στις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Την ίδια ημέρα, μία έφηβη 16 ετών έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας από τον 16ο όροφο μίας πολυκατοικίας στη νοτιοδυτική Μόσχα, σύμφωνα με μία πηγή από τη ρωσική αστυνομία.

Έξι ακόμη αυτοκτονίες εφήβων –δύο αγοριών και τεσσάρων κοριτσιών– έχουν καταγραφεί τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες του Φεβρουαρίου στη Ρωσία, κυρίως στη Μόσχα, σύμφωνα με το Interfax.

Ο ρώσος εκπρόσωπος για τα δικαιώματα των παιδιών Πάβελ Άστακοφ είχε ζητήσει στις 10 Φεβρουαρίου να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα πρόληψης των αυτοκτονιών των ανηλίκων.

Ο Άστακοφ υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στις αυτοκτονίες εφήβων μεταξύ 15 και 19 ετών, ενώ πρόσθεσε ότι 200 παιδιά ηλικίας 10 με 14 ετών αυτοκτονούν κάθε χρόνο, καθώς και 1.500 έφηβοι 15 με 19 ετών.

Στο σύνολο του πληθυσμού το ποσοστό αυτοκτονιών στη Ρωσία έφτανε το 2010 τις 23,5 ανά 100.000 κατοίκους, καταγράφοντας μείωση σε σύγκριση με τις 42 ανά 100.000 κατοίκους που σημειώνονταν το 1995, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιοποίησε η Unicef και το ρωσικό υπουργείο Υγείας τον Νοέμβριο.

Η χώρα πάντως είναι έκτη στην παγκόσμια κατάταξη και πολύ πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ο οποίος φτάνει τις 14 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους, αλλά και το “κρίσιμο” ποσοστό των 20 αυτοκτονιών ανά 100.000 κατοίκους, όπως το ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Διαβάστε

Αποκάλυψη: Το Δεκέμβριο η Ρωσία βρέθηκε ένα βήμα πριν τη πυρηνική καταστροφή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε