Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Ινδίας – Πακιστάν

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Ινδίας – Πακιστάν

Οι ινδικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν τρεις πακιστανούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στα ινδο-πακιστανικά σύνορα στην περιοχή του Κασμίρ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Ατάρ Αμπάς, οι ινδικές δυνάμεις άνοιξαν “απρόκλητα ” πυρ επάνω από την Γραμμή Ελέγχου που χωρίζει το έδαφος του Κασμίρ ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν.

“Οι στρατιώτες κινούνταν από το ένα φυλάκιο στο άλλο, όταν δέχθηκαν πυρά. Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν”, δήλωσε ο πακιστανός στρατιωτικός.

Εκπρόσωπος του ινδικού στρατού στο Κασμίρ έδωσε διαφορετική εκδοχή για το συμβάν. “Άνοιξαν πρώτοι πυρ και εμείς ανταποδώσαμε …το πρωί άρχισαν πάλι να εκτοξεύουν βλήματα όλμου και εμείς απαντήσαμε και συνεχίσθηκε η ανταλλαγή πυρών”, δήλωσε ο ινδός αντισυνταγματάρχης Τ.Σ. Μπραρ.

Η ανταλλαγή πυρών ήταν συχνή ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις της Ινδίας και του Πακιστάν, οι οποίες έχουν αντιπαρατεθεί σε τρεις πολέμους από το 1947, μέχρι τη συμφωνία εκεχειρίας του 2003, κατά την οποία χαράχθηκε και η διαχωριστική γραμμή στο Κασμίρ. Έκτοτε οι στρατιώτες των δύο πυρηνικών δυνάμεων ανταλλάσσουν σποραδικά πυρά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε