Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Θηριωδία στην Κίνα: Τρία παιδιά νεκρά από επίθεση σε παιδκό σταθμό

Θηριωδία στην Κίνα: Τρία παιδιά νεκρά από επίθεση σε παιδκό σταθμό

Τουλάχιστον τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με μαχαίρι σε παιδικό σταθμό στην ανατολική Κίνα, όπου τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί αρκετές αιματηρές επιθέσεις εναντίον σχολείων.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες Τρίτη στην πόλη Ζίμπο της επαρχίας Σαντόνγκ, τόνισαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, ενώ οι τοπικές αρχές και η αστυνομία αρνήθηκαν κάθε σχόλιο. Επίσης δεν υπάρχουν πληροφορίες από τα νοσοκομεία της πόλης. Σύμφωνα με τους κατοίκους της πόλης, τρία ή τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν και αρκετά τραυματίστηκαν.

“Η επίθεση συνέβη χθες το νωρίς το απόγευμα, ανάμεσα στις 3 και τις 4”, δήλωσε ένας εργαζόμενος σε κοντινό παιδικό σταθμό. “Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα τρία τραυματίστηκαν, καθώς και τέσσερις παιδαγωγοί”, πρόσθεσε.

Το Κέντρο Πληροφόρησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Δημοκρατία με έδρα το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε πως ένας άντρας εισέβαλε στον βρεφονηπιακό σταθμό κρατώντας μαχαίρι και επιτέθηκε σε 16 παιδιά ή μέλη του προσωπικού, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα.

Μια άλλη κάτοικος της συνοικίας όπου βρίσκεται ο σταθμός τόνισε πως όλοι οι παιδικοί σταθμοί στο Ζίμπο έκλεισαν για ένα μήνα. Τα σχολεία στην Κίνα θα ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Από τον Μάρτιο ως τον Μάιο, 17 άτομα–τα 15 παιδιά–σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον σχολείων στην Κίνα. Στις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν περισσότεροι από 80 άνθρωποι.

Οι επιθέσεις αυτές είναι ιδιαίτερα βάρβαρες και έχουν προκαλέσει έντονες ανησυχίες και διαμαρτυρίες σε όλη την χώρα με αποτέλεσμα να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα σχολεία της Κίνας. Τρεις από τους δράστες καταδικάστηκαν σε θάνατο και δύο από αυτούς εκτελέστηκαν, ενώ άλλοι δύο αυτοκτόνησαν μετά τις επιθέσεις.

Οι δράστες θεωρούνται άτομα με ψυχικά προβλήματα, που έχουν σημαδευτεί από αποτυχίες στην επαγγελματική ή αισθηματική τους ζωή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε