Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θλίψη ΗΠΑ για τον θάνατο του διαδόχου της Σ. Αραβίας – Βίντεο

Θλίψη ΗΠΑ για τον θάνατο του διαδόχου της Σ. Αραβίας – Βίντεο

Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Σουλτάν μπεν Αμπέλ Αζίζ απεβίωσε όπως ανακοινώθηκε από τα ανάκτορα. Τη θλίψη τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ.

Ετεροθαλής αδελφός του βασιλιά Αμπντάλα, ο 86χρονος πρίγκιπας διάδοχος και υπουργός Αμυνας της χώρας του βρισκόταν από τον Ιούνιο στις ΗΠΑ για ιατρικούς λόγους. Τον Ιούλιο είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

“Με βαθιά λύπη ο βασιλιάς Αμπντάλα μπεν Αμπντέλ Αζίζ πενθεί το θάνατο του αδελφού του και διαδόχου του θρόνου, του πρίγκιπα Σουλτάν, ο οποίος πέθανε νωρίς σήμερα το πρωί, εκτός του βασιλείου, ύστερα από μακρά νόσο”, αναφέρεται σε ανακοίνωση των ανακτόρων.

Τη λύπη της για τον θάνατο του πρίγκιπα διαδόχου εξέφρασε και η αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία δήλωσε ότι οι δεσμοί των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία είναι “ισχυροί και διαρκείς”.

“Ο πρίγκιπας διάδοχος ήταν ένας ισχυρός ηγέτης και ένας καλός φίλος των ΗΠΑ επί πολλά χρόνια, καθώς και ένας ακούραστος υπέρμαχος της χώρας του. Θα μας λείψει,” δήλωσε η Κλίντον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη διάρκεια επίσκεψής της στο Τατζικιστάν στην πρώτη επίσημη αντίδραση των ΗΠΑ για τον θάνατο του πρίγκιπα διαδόχου.

Αφιέρωμα του Aljazeera

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε