Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θρίαμβος της Δεξιάς στην Ισπανία – Ραχόι: «Να κερδίσουμε το σεβασμό της Ε.Ε.»

«Μάχη κατά της κρίσης» ετοιμάζει ο Μαρίανο Ραχόι, ηγέτης του Λαϊκού κόμματος και απόλυτος θριαμβευτής των εκλογών στην Ισπανία.

Με τη χώρα να στροβιλίζεται στη δίνη της ανεργίας, της λιτότητας και της οικονομικής κρίσης, η δεξιά επιστρέφει στην εξουσία και ο Μαριάνο Ραχόι προειδοποίησε ότι δεν είναι θαυματουργός.

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων (99,95%), το Λαϊκό κόμμα λαμβάνει το 45% έναντι 29% των Σοσιαλιστών και έχει πια την απόλυτη πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή με 186 (110 οι Σοσιαλιστές) έδρες σε σύνολο 350, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών στην ιστοσελίδα του.

«Η Ισπανία δεν είναι τώρα σε θέση να κάνει θαύματα, ώστε να ξεγλιστρήσει από την οικονομική κρίση, πρέπει όμως να κερδίσει, ξανά, τον σεβασμό της ΕΕ», είπε ο Ραχόι στην πρώτη επίσημη δήλωση του αφού ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα και η νίκη του κόμματός του δε μπορούσε να αμφισβητηθεί.

Επίσης ο Ραχόι τόνισε ότι σκοπεύει αμέσως να συνεννοηθεί με τις τοπικές κυβερνήσεις (στις αυτόνομες περιοχές), με ποιόν ακριβώς τρόπο η κρίση αυτή θα ξεπεραστεί.

«46 εκατομμύρια Ισπανοί θα δώσουν μάχη κατά της κρίσης», είπε ο Ραχόι στους οπαδούς του Λαϊκού Κόμματος, που αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης και άλλων πόλεων, με σημαίες στα χέρια για να πανηγυρίσουν.

«Δεν είναι μυστικό ότι θα κυβερνήσουμε στην πιο ευαίσθητη συγκυρία για την Ισπανία, εδώ και 30 χρόνια, αλλά θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους τους Ισπανούς πως θα σεβαστούμε απολύτως την δέσμευση που πήραμε απέναντι σας», τόνισε ο Ραχόι.

«Δεν θα έχω άλλο εχθρό παρά μόνο την οικονομική κρίση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «αλλά και την ανεργία, το μεγάλο χρέος, το έλλειμμα και όλα αυτά που έχουν φέρει τη χώρα σε κρίσιμη κατάσταση».

«Το έργο που αναλάβαμε απέναντί σας δεν θα είναι εύκολο, αλλά θέλω να ξέρετε πως με την βοήθειά όλων θα βγούμε από την κρίση και η Ισπανία θα βρεθεί εκεί που θέλουμε να είναι: στην κορυφή της Ευρώπης», επισήμανε ο Ραχόι.

«Είναι μια αποφασιστική στιγμή για την Ισπανία, η οποία βρίσκεται σε σταυροδρόμι», κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρωτική νίκη της Δεξιάς στην Ισπανία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε