Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θρίλερ με το ακέφαλο πτώμα δημοσιογράφου – Ερευνούν ανεξιχνίαστο φόνο του 1986

Kim Wall

Σε έναν ανεξιχνίαστο φόνο πριν από 30 χρόνια εστιάζουν τις έρευνές τους οι αρχές για να λύσουν το μυστήριο της στυγερής δολοφονίας Σουηδής δημοσιογράφου.

Οι αστυνομικοί που διερευνούν τη στυγερή δολοφονία της δημοσιογράφου Kim Wall εξετάζουν μια ανεξιχνίαστη υπόθεση του 1986. Τότε είχαν βρεθεί στον κόλπο της Κοπεγχάγης τα μέλη τουρίστριας από την Ιαπωνία.

Το ακέφαλο πτώμα της Kim Wall βρέθηκε στον κόλπο της Κοπεγχάγης. Τα άκρα της, σύμφωνα με τις αρχές, είχαν σκόπιμα κοπεί. Ο 46χρονος εφευρέτης Peter Madsen παραδέχτηκε πως η 30χρονη πέθανε στο υποβρύχιό του.

Υποστηρίζει πως ο θάνατός της ήταν ατύχημα και πως την έθαψε στη θάλασσα πριν βυθίσει σκόπιμα το υποβρύχιο που έφτιαχνε για χρόνια.

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε πως ανοίγει ξανά υπόθεση του 1986 σε μια προσπάθεια σύνδεσης με τον φριχτό θάνατο της δημοσιογράφου. Η 22χρονη Kazuko Toyonaga από το Τόκιο είχε εξαφανιστεί ενώ ταξίδευε στη βόρεια Ευρώπη το φθινόπωρο του 1986.

Περίπου 25 μέρες μετά την εξαφάνισή της βρέθηκαν τα πόδια της και ο κάτω κορμός της να επιπλέουν σε πλαστική σακούλα στα νησιά Brygge της Κοπεγχάγης. Αρκετές μέρες αργότερα είχαν βρεθεί και τα άλλα μέλη της στο κανάλι Christianshavn.

“Παρατηρήσαμε μια υπόθεση από το 1986 που είχε βρεθεί το πτώμα τουρίστριας στο λιμάνι της Κοπεγχάγης. Την επανεξετάζουμε”, δήλωσε ο ερευνητής Jens Moeller Jensen.

Είχαν χρειαστεί οκτώ μήνες για να εντοπιστεί η 22χρονη φοιτήτρια που πέθανε όταν ο Madsen ήταν 15 ετών και ο δολοφόνος της δεν βρέθηκε ποτέ.

Οι αρχές εντόπισαν ίχνη αίματος μέσα στο υποβρύχιο του Madsen παρά το γεγονός ότι έπρεπε να το ανασύρουν από τον πυθμένα του κόλπου της Κοπεγχάγης όπου βυθίστηκε στις 11 Αυγούστου. Σε συνέντευξη Τύπου ο ερευνητής Moeller Jensen τόνισε ότι ταυτοποιήθηκε το αίμα και τα ακρωτηριασμένα μέλη της Kim Wall με DNA που πήραν από οδοντόβουρτσα και βούρτσα που της ανήκαν.

Από τις έρευνες στα ακρωτηριασμένα μέλη της διαπιστώθηκε ότι έφερε σημάδια κακοποίησης, κάτι που υποδεικνύει πως ο δράστης ήθελε να αφαιρέσει όλον τον αέρα από μέσα ώστε να βυθιστεί. Πάνω τους άλλωστε ήταν δεμένο ένα βαρύ μεταλλικό αντικείμενο ώστε να βυθιστούν.

Η δικηγόρος του Madsen, Betina Hald Engmark δήλωσε πως ο πελάτης της υποστηρίζει την αρχική εξήγησή του για το τι συνέβη. Το ακέφαλο πτώμα της δημοσιογράφου εντοπίστηκε από ποδηλάτη στα νερά του κόλπου στην Κοπεγχάγη όπου ο Madsen είπε στις αρχές ότι έθαψε το πτώμα της. Οι δύτες συνέχισαν να αναζητούν στην περιοχή όπου βρέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της.

Οι ανακρίβειες του Madsen για τη δημοσιογράφο

Η δημοσιογράφος είχε επιβιβαστεί στο υποβρύχιο που κατασκεύασε ο Madsen το βράδυ της Πέμπτης 10 Αυγούστου. Ήθελε να γράψει άρθρο για τον εφευρέτη. Το πρωί της Παρασκευής οι αρχές κλήθηκαν για να βοηθήσουν στο υποβρύχιο που βυθιζόταν.

Βυθίστηκε λίγες ώρες αργότερα. Ο Madsen διατείνεται πως ήταν μόνος του στο υποβρύχιο εκείνη την ώρα και πως άφησε τη δημοσιογράφο στο λιμάνι λίγο μετά τις 10 το βράδυ της προηγούμενης νύχτας.

Η αστυνομία της Δανίας ωστόσο υποστηρίζει ότι έχει δώσει αρκετές αντικρουόμενες πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβη τη μοιραία νύχτα. Περίπου την ώρα που ισχυρίζεται ότι άφησε τη δημοσιογράφο, ο Madsen έστειλε ένα μυστήριο μήνυμα σε φίλο του.

Του έλεγε ότι έφυγε από το υποβρύχιο και πως ακύρωσε ένα ταξίδι που ήταν προγραμματισμένο να κάνει την επόμενη μέρα. Δεν απάντησε στις ερωτήσεις του γιατί άφησε τη δημοσιογράφο και γιατί ακύρωνε το ταξίδι.

Ο Madsen συνελήφθη το επόμενο Σάββατο για ανθρωποκτονία, με τον δικαστή να διατάζει την κράτησή του κατά τη διεξαγωγή των ερευνών. Κατηγορείται πως σκότωσε τη δημοσιογράφο και να καταδικαστεί βρίσκεται αντιμέτωπος με φυλάκιση από 5 χρόνια μέχρι ισόβια.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις