Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θρίλερ με Έλληνα ανάμεσα στους απαχθέντες στη Βόρεια Νιγηρία

Θρίλερ με Έλληνα ανάμεσα στους απαχθέντες στη Βόρεια Νιγηρία

Ένοπλοι απήγαγαν επτά εργαζόμενους σε κατασκευαστική εταιρεία στην πόλη Τζάμα, στη βόρεια Νιγηρία.

Έξι εργαζόμενοι μιας λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας, μεταξύ των οποίων κι ένας Ελληνας, απήχθησαν από ενόπλους και ο φρουρός τους σκοτώθηκε στην Τζάμα, μια πόλη της βόρειας Νιγηρίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Έλληνας πολίτης, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Setraco στη Νιγηρία, απήχθη το Σάββατο βράδυ, μετά από επίθεση ενόπλων στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας, στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, απήχθησαν συνολικά επτά άτομα.

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Νιγηρίας, τις άλλες ενδιαφερόμενες Πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του απαχθέντος”.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι ξένοι υπήκοοι που απήχθησαν είναι απο την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βρετανία και το Λίβανο.

“Έγινε μια επίθεση στο χώρο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco στον τομέα της πόλης της Τζάμα (200 χλμ. από την πόλη Μπαουτσί) από άγνωστους ένοπλους”. Έξι εργαζόμενοι της εταιρείας, απήχθησαν”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας του Μπαουτσί, ο Μοχάμεντ Λάνταν.

“Σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας του χώρου. Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε την εθνικότητα των δύο εκπατρισμένων”, δήλωσε ακόμη προσθέτοντας πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Οι δράστες είχαν προηγουμένως επιτεθεί στη φυλακή και σε ένα αστυνομικό τμήμα στην ίδια πόλη, αλλά απωθήθηκαν, δήλωσε ακόμη ο Λάνταν.

Διαβάστε

Νιγηρία: Σκότωσαν 9 εργαζόμενες σε ιατρικά κέντρα

Ισλαμιστές έσφαξαν 15 χριστιανούς στη Νιγηρία

Νιγηρία: 30 τραυματίες από έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων

Μπήκαν στην εκκλησία με τα όπλα και σκόρπισαν το θάνατο στη Νιγηρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε