Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Θρήνος για τον David Cassidy! Πέθανε το είδωλο των ’70s

David Cassidy

Το είδωλο της δεκαετίας του ’70 που πρωταγωνίστησε στη σειρά The Patridge Family πέθανε στα 67 από οργανική ανεπάρκεια. Ο David Cassidy αγωνιζόταν με την άνοια.

Ο ηθοποιός και τραγουδιστής David Cassidy πέθανε σε νοσοκομείο της Φλόριντα έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Ήταν μόλις πριν 9 μήνες που έγινε γνωστό ότι έδινε μάχη με την άνοια.

“Ο David πέθανε περιστοιχισμένος από όσους αγαπούσε. Απελευθερώθηκε από τον πόνο που τον ταλαιπωρούσε για τόσο πολύ καιρό”, ανέφεραν στην ανακοίνωση για τον θάνατο του David Cassidy οι δικοί του άνθρωποι.

David Cassidy

Σύμφωνα με το TMZ, o David Cassidy βρισκόταν σε μηχάνημα υποστήριξης ζωής από τη Δευτέρα. Οι δικοί του άνθρωποι ευχαρίστησαν το ασθενοφόρο και το ιατρικό προσωπικό για την υποστήριξη που του έδειχνε για χρόνια.

David Cassidy

Οι γιατροί είχαν ενημερώσει την οικογένεια πως η μοναδική του ελπίδα να επιβιώσει θα ήταν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. Μια επιλογή που γρήγορα αποκλείστηκε γιατί δεν θα άντεχε τη χειρουργική επέμβαση.

Ήταν περίπου μεσημέρι Τρίτης που η οικογένεια αποφάσισε να βγάλει τον David Cassidy από το μηχάνημα υποστήριξης ζωής. Ήταν όλοι εκεί για να του πουν το τελευταίο αντίο. Τα αδέρφια του Shaun, Patrick και Ryan. Τα παιδιά του Beau και Katie. Τα ανίψια του και η πρώην γυναίκα του Sue Cassidy.

Η καριέρα του David Cassidy

To The Patridge Family προβαλόταν από το 1970 έως το 1974. Ήταν μια παραλλαγή των Cowsills του ’60. Προοριζόταν αρχικά ως όχημα για τη βραβευμένη με Όσκαρ Shirley Jones, θετή μητέρα του David Cassidy. Η Jones έπαιξε τη Shirley Patridge, χήρα με 5 παιδιά που παρουσίαζαν ένα εντυπωσιακό σόου μέσα σε ψυχεδελικό λεωφορείο.

David Cassidy

Μπορεί η σειρά να μην μπήκε ποτέ στα 10 κορυφαία τηλεοπτικά σόου, αλλά οι ηχογραφήσεις με το όνομά τους και κυρίως του John Cassidy τον έκαναν πραγματικό σούπερ σταρ. Το πιο γνωστό του τραγούδι I Think I Love You έμεινε 3 εβδομάδες στην κορυφή του Billboard.

Το γκρουπ έφτασε το top 10 με το I Meet You Halfway και το Doesn’t Somebody Want to be Wanted. Ο John Cassidy είχε ένα σόλο hit με το Cherish. “Σε δύο χρόνια ο David Cassidy μπήκε σαρωτικά στις ζωές εκατομμυρίων κοριτσιών”, παρατηρούσε το 1972 το περιοδικό Rolling Stone.

David Cassidy

Η απήχησή του άρχισε να ξεθωριάζει όταν σταμάτησε το σόου. Ωστόσο συνέχισε να κάνει περιοδείες και να παίζει για τα επόμενα 40 χρόνια. “Τόσοι πολλοί άνθρωποι έρχονται και μου μιλάνε για την επίδραση που είχε η σειρά”, είχε πει στο Arsenio Hall το 1990 ο David Cassidy.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις