Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θρήνος και μαζικοί τάφοι στις Φιλιππίνες – 684 οι νεκροί

Οι λέξεις είναι λίγες για να περιγράψουν την τραγωδία (μια ακόμη) που χτύπησε τις Φιλιππίνες. Οι πλημμύρες κατέστρεψαν τα πάντα, παρέσυραν στο θάνατο 684 ψυχές και άφησαν στο έλεος του Θεού και τις φύσης εκατομμύρια άλλες.

336 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Καγκαγιάν ντε Ορο και 279 στην Ιλίγκαν. Πρόκειται για τις δυο πόλεις που επλήγησαν περισσότερο. Και εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.



Η τροπική καταιγίδα Ουάσι ή Σεντόνγκ, έπληξε την περιοχή Μιντανάο στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων το Σαββατοκύριακο, την ώρα που οι κάτοικοι κοιμούνταν, προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις που αύξησαν το επίπεδο του νερού σε πολλά ποτάμια.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να ψάχνουν για επιζώντες, ενώ ο αριθμός των αγνοούμενων δε μπορεί να υπολογιστεί. Την ίδια ώρα, οι συγγενείς που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, ετοιμάζονται να τους πουν το τελευταίο αντίο.



«Έχουμε εμπειρία από το παρελθόν όταν βρήκαμε κάποιον ζωντανό οκτώ, ακόμη και δέκα μέρες μετά την καταστροφή», είπε ο Μπενίτο Ράμος, εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. «Επομένως συνεχίζουμε τις έρευνες και τις επιχειρήσεις διάσωσης», πρόσθεσε.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών μετέφεραν τρόφιμα, νερό και φάρμακα στα κατάμεστα κέντρα προσωρινής διαμονής των πλημμυροπαθών, ενώ οι αρχές της χώρας εξετάζουν το ενδεχόμενο της ταφής των θυμάτων σε ομαδικούς τάφους για να αποφύγουν το ενδεχόμενο μετάδοσης επιδημιών.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλιππίνες: Ξεπέρασαν τους 650 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε