Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Θρήνος στις ΗΠΑ: πέθανε ο Ντικ Κλαρκ

Θρήνος στις ΗΠΑ: πέθανε ο Ντικ Κλαρκ

Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της αμερικανικής μουσικής σκηνής έφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια, από έμφραγμα.

Ο Ντικ Κλαρκ ήταν χωρίς αμφιβολία ένας από τους θρύλους της αμερικανικής μουσικής σκηνής. Ήταν ο άνθρωπος που ανέδειξε στην παγκόσμια σκηνή δεκάδες μουσικούς όπως τον Τσακ Μπέρι, τον παραγωγός των αμερικανικών Μουσικών Βραβείων, ενώ επί χρόνια ήταν οικοδεσπότης της τηλεοπτικής γιορτής της παραμονής της Πρωτοχρονιάς από την Τάιμς Σκουερ της Νέας Υόρκης, παραγωγός των Αμερικανικών Βραβείων της Κάντρι και των Χρυσών Σφαιρών.

Γεννήθηκε το 1929 και η πορεία του άρχισε να δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό του πατέρα του, ενώ αργότερα έγινε οικοδεσπότης του τηλεοπτικού παιχνιδιού πυραμίδα 10.00 δολαρίων.

Ακολούθησαν βήματα – σταθμοί για τη μουσική βιομηχανία και το 2004 παρά εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και αλλοίωσε την ικανότητα ομιλίας του, εξακολούθησε να παρουσιάζει την τηλεοπτική γιορτή του ερχομού του νέου χρόνου από την Τάιμς Σκουερ της Νέας Υόρκης, υποστηριζόμενος από πλήθος αστέρια που τον περιτριγύριζαν και τον υποστήριζαν.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε