Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Σφάζονται” στην Ταϊλάνδη για το sexy τατουάζ της Τζολί!

Πηγή φωτό - facebook / Angelina Jolie
Πηγή φωτό - facebook / Angelina Jolie

Το 2003 η διάσημη ηθοποιός του Hollywood, Αντζελίνα Τζολί, σε ένα ταξίδι της στην Ταϊλάνδη έκανε ένα άκομα τατουάζ στην πλάτη της που απεικονίζει πέντε κάθετες σειρές των αρχαίων Khmer.

Που να φανταστεί όμως ότι μετά από χρόνια το συγκεκριμένο τατουάζ θα προκαλούσε σφοδρές αντιδράσεις ανάμεσα στους βουδιστές της χώρας!

Από τη στιγμή που έκανε η Τζολί το παραδοσιακό τατουάζ η ζήτηση των συγκεκριμένων έχει αυξηθεί σύμφωνα με τους καλλιτέχνες στην Ταϊλάνδη.

Ταυτόχρονα όμως, έχει αυξηθεί και ο θυμός μεταξύ των Ταϊλανδών για την τάση αυτή, επειδή πιστεύουν ότι οι δυτικοί επισκέπτες δεν εκτιμούν την πνευματική σημασία τους αλλά θέλουν να το κάνουν μόνο για τη μόδα.

Για τους Ταϊλανδούς,το  παραδοσιακό τατουάζ, ή «Yant Sak», είναι διαποτισμένο με την πνευματικότητα και τη δεισιδαιμονία και συνδέεται με την τιμή και την προσύλωση στον Βούδα. Μάλιστα, θρησκευτικές ομάδες έχουν ξεκινήσει καμπάνια για να σταματήσει αυτή η μόδα με διαφημιστικές πινακίδες που δηλώνουν  ότι «είναι λάθος να χρησιμοποιούμε τον Βούδα ως διακοσμητικό ή τατουάζ».

Ορισμένες πιο ακραίες θρησκευτικές ομάδες θέλουν την πλήρη απαγόρευση κάθε τατουάζ με θρησκευτικές προσωπικότητες.

ΠΗΓΗ: dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε