Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θύμα διακρίσεων ομοφυλόφιλος στρατιώτης

Ο πρώτος ομοφυλόφιλος στρατιώτης ο οποίος παντρεύτηκε στην Ισπανία το 2006, δήλωσε ότι τα “τελευταία δύο χρόνια υπέφερε από απειλές, επιθέσεις, και σεξουαλικές προτάσεις” λίγο πριν “εκδιωχθεί” από την Αεροπορία.

Ο Αλμπέρτο Λινιέρο Μαρτσένα, ο οποίος θα αποστρατευτεί την 1η Σεπτεμβρίου, λόγω της μη ανανέωσης του συμβολαίου του, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποβάλλει μήνυση κατά του υπουργού Άμυνας της Ισπανίας.

Σε Συνέντευξη Τύπου στη Σεβίλλη, ο στρατιώτης, που υπηρετούσε στην αεροπορική βάση Μορόν ντε λα Φροντέρα, ανέφερε ότι για δύο έτη είχε δεχθεί σεξουαλικές προτάσεις, είχε παρενοχληθεί και αντιμετώπιζε την ενοχλητική συμπεριφορά ορισμένων ανωτέρων του.

Ο Ισπανός στρατιώτης είχε πάρει αναρρωτική άδεια τον Οκτώβριο του 2008 μετά από ένα ατύχημα. Σύμφωνα με τον στρατιώτη, μετά από την αναρρωτική άδεια των λίγων εβδομάδων, ο στρατός δεν του επέτρεψε να επανέλθει στην θέση του, ενώ του ζήτησε να υποβληθεί σε σωματικά και ψυχολογικά τεστ.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του, εξαιτίας των “δυσμενών” εκτιμήσεων για το άτομό του.

Ο Αλμπέρτο Λινιέρο Μαρτσένα είχε παντρευτεί τον Αλμπέρτο Σάντσεζ, ο οποίος είναι επίσης στρατιώτης, τον Σεπτέμβριο του 2006 στη Σεβίλλη, πραγματοποιώντας τον πρώτο γάμο μεταξύ δύο στρατιωτών.

Ο γάμος ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους νομιμοποιήθηκε στην Ισπανία το 2005.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε