Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θύμα γραφειοκρατίας ο Δαλάι Λάμα – Ακύρωσε το ταξίδι του γιατί δεν είχε βίζα!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών, ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του για αυτή την εβδομάδα στη Νότια Αφρική, όπου αναμενόταν να παραστεί στον εορτασμό των 80ών γενεθλίων του αρχιεπισκόπου Ντέσμοντ Τούτου.

Το γραφείο του Δαλάι Λάμα ανακοίνωσε σήμερα ότι το ταξίδι του στη Νότια Αφρική ακυρώθηκε, διότι η χώρα δεν εξέδωσε εγκαίρως τη βίζα του, αν και ο ίδιος είχε καταθέσει τα χαρτιά του εδώ και εβδομάδες.

Η Νότια Αφρική δέχεται πιέσεις από την Κίνα, με την οποία έχει στενές εμπορικές σχέσεις, να μην θεωρήσει την άδεια εισόδου του Δαλάι Λάμα, καθώς το Πεκίνο τον θεωρεί επικίνδυνο αυτονομιστή.

“Γι’ αυτό έχουμε πειστεί ότι για κάποιον λόγο ή λόγους η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι θα ήταν απρόσφορο να εκδώσει βίζα στην αγιότητά του τον Δαλάι Λάμα”, ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ.

Από τη μεριά της η Κλέισον Μονιέλα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής, σχολίασε ότι η χώρα δεν είπε “όχι” αλλά αντίθετα ο ίδιος αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι.

Ο Δαλάι Λάμα, που μετά το τέλος του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική θεωρούνταν σύμβολο της ειρήνης, έχει καταντήσει διπλωματικός πονοκέφαλος για τη χώρα καθώς αυξάνονται οι οικονομικοί της δεσμοί με την Κίνα. Η Πρετόρια είχε ήδη απορρίψει μία προηγούμενη αίτηση για χορήγηση βίζας που είχε καταθέσει ο Δαλάι Λάμα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Δαλάι Λάμα σε ριάλιτι μαγειρικής – Τον… έψησε Έλληνας!

Στο Λευκό Οίκο ο Δαλάι Λάμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε