Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τι αισθάνεται τελικά η Μέρκελ για το θάνατο του μπιν Λάντεν;

Η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ δήλωσε σε συνέντευξή της πως αισθάνεται “ανακουφισμένη” μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ανασκευάσει την δήλωσή της ότι “είναι ευτυχής”, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη χώρα.

“Ο μπιν Λάντεν ήταν ο αρχηγός ενός διεθνούς τρομοκρατικού δικτύου που διέπραξε τερατώδή εγκλήματα. Μπορούμε και πρέπει να αισθανόμαστε ανακουφισμένου που πλέον δεν μπορεί να βλάψει κανέναν”, επισήμανε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του μπιν Λάντεν, η Μέρκελ δήλωσε δημόσια ότι είναι ευτυχής για το γεγονός αυτό, έκφραση που κατακρίθηκε στη Γερμανία ακόμα και από το δικό της κόμμα. Στην ίδια συνέντευξη, η Μέρκελ δικαιολόγησε την παρουσία γερμανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

“Ο θάνατος του μπιν Λάντεν δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα απόλυτη ασφάλεια στο Αφγανιστάν. Οι στρατιώτες μας βρίσκονται εκεί για να εμποδίσουν τη χώρα να ξαναγίνει βάση της τρομοκρατίας και να υπάρξει κίνδυνος για την δική μας ασφάλεια”, είπε χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Μαΐου από το ινστιτούτο TNS-Emnid για λογαριασμό του περιοδικού Focus, το 59% των ερωτηθέντων επιθυμεί την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Η Γερμανία αποφάσισε στα τέλη Ιανουαρίου να παραταθεί για ένα χρόνο η παραμονή των στρατευμάτων της στο πλαίσιο της Isaf στο Αφγανιστάν. Το κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή ως και 5.350 στρατιωτών στη χώρα.  
   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε