Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τι αποζημίωση θα πάρουν οι επιβάτες του Costa Allegra;

Τι αποζημίωση θα πάρουν οι επιβάτες του Costa Allegra;

Οι επιβάτες του Costa Allegra έφτασαν σήμερα στη Σεϊχέλες. Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο μετά από φωτιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αναγκαστούν να περάσουν τρεις ημέρες στον Ινδικό Ωκεανό χωρίς ηλεκτρικό, τουαλέτες και μαγειρεμένη τροφή.

Τελικά η αποζημίωση που θα τους καταβληθεί είναι δύο φορές η τιμή του εισιτηρίου που πλήρωσαν για την κρουαζιέρα, σύμφωνα με την εταιρεία.

“Όσον αφορά τις αποζημιώσεις θα επιστρέψουμε το ποσό που δαπάνησαν (οι επιβάτες) για την κρουαζιέρα και θα το διπλασιάσουμε”, δήλωσε στον Τύπο ο Νόρμπερτ Στικέμα, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας Costa Crociere στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο.

“Επίσης θα τους αποζημιώσουμε και για όλα τα έξοδα που έκαναν στη διάρκεια της κρουαζιέρας πάνω στο πλοίο”, πρόσθεσε από την Βικτόρια λίγο μετά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου.

Κάθε επιβάτης μπορεί “είτε να επιστρέψει στην Ευρώπη είτε να παραμείνει στις Σεϊχέλες για ακόμη 7 με 14 ημέρες”, σημείωσε. “Όσοι δεν συμφωνούν με την αποζημίωση αυτή μπορούν να προσφύγουν δικαστικά κατά της Costa, όμως δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί”, κατέληξε ο Στικέμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο “δύο ηλικιωμένες γυναίκες”, έχουν τραυματιστεί, η μία στον ώμο και η άλλη στον καρπό από πτώσεις.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra, με περισσότερους από 1000 επιβάτες και πλήρωμα, έφθασε σήμερα στο λιμάνι της Βικτώριας ρυμουλκούμενο από ένα γαλλικό αλιευτικό και συνοδευόμενο ως το Μαχέ από σκάφη της ακτοφυλακής των Σεϊχελών για να αποτραπεί ενδεχόμενη επίθεση σομαλών πειρατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οδύσσεια τέλος για τους επιβάτες του Costa Allegra! – Έδεσε στις Σεϋχέλλες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε