Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση της Τυνησίας

Τρεις ημέρες μετα την πτώση του Μπεν Αλι ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γανούσι θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

“Θα ανακοινώσουμε τη νέα κυβέρνηση που θα ανοίξει μία νέα σελίδα στην ιστορία της Τυνησίας” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

“Αποφασίστηκε ομόφωνα να αποκλείσουμε τα φιλοκυβερνητικά κόμματα. Η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από εκπροσώπους του κινήματος Ettajdid (Αναγέννηση), του PDP, του Δημοκρατικού Μετώπου για την Εργασία και τις Ελευθερίες (FDTL), καθώς και από ανεξάρτητες προσωπικότητες”, είπε η Μάγια Τζρίμπι, γενική γραμματέας του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (PDP), μετά τη συνάντηση των κύριων πολιτικών κομμάτων με τον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Γανούσι.

“Η προσεχείς εκλογές θα επιβλεφθούν από μία ανεξάρτητη επιτροπή και από διεθνείς παρατηρητές προκειμένου να είναι ελεύθερες και διαφανείς” σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα τρία κόμματα έχουν ζητήσει μια γενική αμνηστία για όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters οτι τρεις Τυνήσιοι ηγέτες της αντιπολίτευσης θα αναλάβουν θέσεις στη νέα κυβέρνηση, ενώ οι σημερινοί υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών θα κρατήσουν τα υπουργεία τους.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Νετζίμπ Σέμπι, ιδρυτής του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (PDP), θα αναλάβει περιφερειακός υπουργός Ανάπτυξης. Ο Άχμεντ Ιμπραχήμ, επικεφαλής του κόμματος Εταζντίντ θα αναλάβει υπουργός Ανώτερης Εκπαίδευσης και ο Μουσταφά Μπεν Τζααφάρ, επικεφαλής του κόμματος Ένωση της Ελευθερίας, το υπουργείο Υγείας.

    Ο Άχμεντ Φρίαα που ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών την προηγούμενη εβδομάδα και ο υπουργός Εξωτερικών της παλιάς κυβέρνησης Καμέλ Μοργιάν θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε