Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τι δώρο έκανε ο Πούτιν στον Τσάβες;

Τι δώρο έκανε ο Πούτιν στον Τσάβες;
Ο ρωσικός Τύπος με σκωπτικό ύφος αναφέρεται σήμερα στο δώρο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον ομόλογό του της Βενεζουέλας, ένα μαύρο κουτάβι ρωσικό τεριέ που μερικές φορές αποκαλείται “σκύλος του Στάλιν”.

Το τριών μηνών κουτάβι παραδόθηκε στον Τσάβες από στενό συνεργάτη του Πούτιν, τον Ιγκόρ Σετσίν, πρώτο στην ιεραρχία της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βενεζουέλα για επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
“Ο Πούτιν πρόσφερε στον Τσάβες ένα σκύλο του Στάλιν” είναι ο πηχυαίος τίτλος της εφημερίδας Komsomolskaia Pravda.
 
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία-Νόβοστι, το μαύρο ρωσικό τεριέ είναι μια ράτσα που δημιουργήθηκε στον ρωσικό στρατό μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, από τη διασταύρωση διαφορετικών τύπων σκύλων, όπως το ροτβάιλερ.
 
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε ότι η ράτσα αυτή ονομάστηκε “σκύλος του Στάλιν” γιατί ο σοβιετικός δικτάτορας είχε “δώσει εντολή τα μαύρα τεριέ να εκπαιδεύονται για να επιβλέπουν τους κρατούμενους στα στρατόπεδα της Σιβηρίας”.
 
Την εξήγηση αυτή αμφισβήτησε ο ειδικός Εβγένι Ρόζενμπεργκ όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα Moskovski Komsomolets. “Η ράτσα αυτή δεν έχει καμιά σχέση με τον Στάλιν. Κι αν ορισμένοι την ονομάζουν “σκύλο του Στάλιν” ή “σκύλο της KGB” είναι για διαφημιστικούς λόγους”, εξήγησε ο ρώσος ειδικός. “Αν και είναι πιθανόν η KGB να χρησιμοποιούσε σκυλιά αυτής της ράτσας, μεταξύ άλλων”.
 
Ο Ούγκο Τσάβες που θεωρείται προσωπικός φίλος του Πούτιν, ονόμασε το κουτάβι “el Ruso”, δηλαδή “ο Ρώσος” και υποσχέθηκε πως με τη σειρά του θα δωρίσει στον ρώσο πρόεδρο έναν υδρόχοιρο, μεγάλο τρωκτικό που ζει στη νότια Αμερική, γνωστό ως καπιμπάρα στη Βενεζουέλα.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε