Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τι είναι το παντ τάι; Το street food της Ταϊλάνδης

παντ τάι

Το παντ τάι αποτελεί το εθνικό φαγητό της Ταϊλάνδης. Περιλαμβάνεται στον αριθμό 5 στη λίστα των 50 πιο νόστιμων φαγητών του κόσμου.

Το παντ τάι είναι κατεξοχήν street food της Ταϊλάνδης. Ποια συστατικά το κάνουν τόσο νόστιμο; Ποια είναι η ιστορία του; Το doodle σήμερα της Google τιμά αυτό το νόστιμο ταϊλανδέζικο φαγητό.

Τι είναι το παντ τάι και ποια είναι η ιστορία του

Το παντ τάι περιλαμβάνεται στον αριθμό 5 στη λίστα των 50 πιο νόστιμων φαγητών του κόσμου, λίστα που πραγματοποίησε το CNN Go το 2011. Θεωρείται ότι το πιάτο έχει βιετναμέζικη προέλευση. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ταϊλάνδη ήρθε αντιμέτωπη με έλλειψη ρυζιού, λόγω του πολέμου αλλά και εξαιτίας πλημμυρών.

Για να μειωθεί η εγχώρια κατανάλωση ρυζιού, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης υπό τον πρωθυπουργό Plaek Phibunsongkhram προώθησε τα noodles, τα οποία σταδιακά έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή. Πρόκειται για noodles ρυζιού, ανακατεμένα με τηγανιτά αβγά και τοφού, και αρωματισμένα με φυτικό πολτό, σάλτσα ψαριού, γαρίδες, σκόρδο ή κρεμμύδι, τσίλι και ζάχαρη από φύλλα φοίνικα. Η συνταγή μπορεί να περιλαμβάνει και άλλα λαχανικά, αλλά και καβούρια, καλαμάρι και κοτόπουλο, ενώ συχνά σερβίρεται με ψητά φιστίκια.

https://www.youtube.com/watch?v=oDq17JmHYGM

Πάντ τάι συνταγή

Σήμερα, ορισμένοι σεφ προσθέτουν χοιρινό ή κοτόπουλο (αν και η αρχική συνταγή δεν περιείχε χοιρινό κρέας λόγω της κυβερνητικής αντίληψης ότι το χοιρινό κρέας ήταν κινέζικο κρέας). Άλλοι ωστόσο σεφ εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την αρχική συνταγή.

Είναι ένα ισορροπημένο, θρεπτικό και παράλληλα χορταστικό γεύμα που ικανοποιεί ακόμα και τα πιο απαιτητικά στομάχια. Το doodle της Google δείχνει με διασκεδαστικό τρόπο τη διαδικασία που κάνουν τρεις φίλοι για να μαγειρέψουν αυτό το μοναδικό ταϊλανδέζικο πιάτο.

Αυτό είναι το παντ τάι, ένα φαγητό ορόσημο του δρόμου της Ταϊλάνδης. Η συνταγή για παντ τάι στον προσωπικό λογαριασμό του Jamie Oliver αριθμεί πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές.

Πηγή βίντεο: Jamie Oliver και Google Doodle

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις