Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Τη… γλιτώνει ο ένας από τους βιαστές- δολοφόνους της 23χρονης Ινδής!

Τη… γλιτώνει ο ένας από τους βιαστές- δολοφόνους της 23χρονης Ινδής!

Ένας από τους έξι κατηγορούμενους για το βιασμό και το θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας στην Ινδία, θα δικαστεί ως ανήλικος, κάτι που σημαίνει ότι γλιτώνει τη θανατική ποινή και ο μέγιστος χρόνος φυλάκισής του είναι τα τρία χρόνια.

Η ινδική δικαιοσύνη απέρριψε τα αιτήματα της αστυνομίας να γίνουν εξετάσεις οστικής μάζας για να διαπιστωθεί η ηλικία ενός από τους βιαστές και αποδέχθηκε το πιστοποιητικό του σχολείου του, στο οποίο αναφέρεται ότι η ημερομηνία γέννησής του είναι η 4η Ιουνίου του 1995.
 
Ο ύποπτος, ο οποίος δηλώνει ότι είναι 17 ετών, δεν διώκεται για ανθρωποκτονία, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να του επιβληθεί μέγιστη ποινή εγκλεισμού για τρία χρόνια σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων.
  
Η απόφαση αυτή της δικαιοσύνης συγκλόνισε τον πατέρα της φοιτήτριας, ο οποίος πληροφορήθηκε την είδηση από την τηλεόραση. “Αισθάνθηκα ξαφνικά σα να με διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. “Πως γίνεται να τον εκλαμβάνουν ως ανήλικο; Δεν βλέπουν τι έκανε;”, πρόσθεσε.

Οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι, ηλικίας 19 ως 35 ετών, θα δικαστούν από το κακουργιοδικείο για απαγωγή, βιασμό και φόνο. Σε αυτούς μπορεί να επιβληθεί η θανατική ποινή.

Στις 16 Δεκεμβρίου, η 23χρονη φοιτήτρια, η οποία επέστρεφε από τον κινηματογράφο με τον σύντροφό της, βιάστηκε ομαδικά μέσα σε ένα λεωφορείο και υπέστη σεξουαλική επίθεση με σιδηρολοστό. Οι δράστες του βιασμού την πέταξαν στη συνέχεια από το λεωφορείο, το οποίο βρισκόταν σε κίνηση, μισόγυμνη. Η 23χρονη πέθανε 13 ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρχισε η δίκη των πέντε βιαστών-δολοφόνων της 23χρονης Ινδής

Υπεράσπιση-ΣΟΚ! – “Τα θύματα βιασμού φταίνε για αυτό που παθαίνουν”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε