Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Τι κρύβει το μήνυμα Μπιν Λάντεν για τις κλιματικές αλλαγές

FOTO EUROKINISSI
FOTO EUROKINISSI
Αναλυτές στις ΗΠΑ εκτιμούν ότο ο τρομοκράτης θέλει να αποκαταστήσει το…όνομά του στον μουσουλμανικό κόσμο

 
Φαίνεται πως οι αμερικανοί έχουν απωθημένα με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον εκθέσουν.
 
Το μήνυμα του, στο οποίο εκφράζει την ανησυχία του για τις κλιματικές αλλαγές και κάνει έκκληση για βοήθεια στα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών του Πακιστάν είχε στόχο να αποκαταστήσει την εικόνα του στο μουσουλμανικό κόσμο, εκτιμούν οι αναλυτές.
 
“Ο Μπιν Λάντεν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όλες τις κρίσεις και τα προβλήματα που επηρεάζουν τους λαούς, των οποίων επιδιώκει την υποστήριξη”, επισημαίνει ο Πολ Πίλαρ, πρώην ανώτατος αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και σήμερα καθηγητής στο πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν της Ουάσινγκτον.
 
“Για πολλούς Πακιστανούς, οι πλημμύρες αποτελούν τον τελευταίο καιρό το βασικό λόγο ανησυχίας”, προσθέτει ο ίδιος και αναφέρει πως ο Μπιν Λάντεν “προβάλλει την εικόνα κάποιου που συμπάσχει” με αυτούς που αντιμετωπίζουν ανθρωπιστικά προβλήματα.
 
Στόχος του “είναι να αποκαταστήσει την υποστήριξη ανάμεσα στους μουσουλμάνους, πολλοί από τους οποίους τον θεωρούν ως ένα τρομοκράτη που δεν διστάζει να χύσει το αίμα, ακόμα και των αδελφών του”, υποστηρίζει ο ειδικός αναλυτής.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε