Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τι λέει η Γερμανία για την οδυνηρή απόφαση για την Κύπρο

Τι λέει η Γερμανία για την οδυνηρή απόφαση για την Κύπρο

Βιώσιμη, τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ευρωζώνη, χαρακτήρισε την λύση στην οποία κατέληξε τοEurogroup ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος μετέφερε την ικανοποίηση της Άνγκελα Μέρκελ για το γεγονός ότι η τρόικα, η Κύπρος και το Eurogroup κατέληξαν σε συμφωνία.

Η καγκελάριος παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και τόνισε ότι οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν με αμοιβαίο σεβασμό.

«Η Ευρώπη είναι αλληλέγγυα και έτοιμη να βοηθήσει, όταν οι χώρες που έχουν ανάγκη βοήθειας καταβάλλουν και οι ίδιες προσπάθειες», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η λύση είναι προς το συμφέρον τόσο της Κύπρου όσο και του ευρώ, καθώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα, που αφορά τον τραπεζικό τομέα.

«Η Κύπρος χρειάζεται έναν μικρότερο, πιο υγιή τραπεζικό τομέα», σημείωσε και ανέφερε ότι τόσο η τρόικα όσο και η Λευκωσία έχουν μπροστά τους πολλή δουλειά.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι είναι “πολύ ευχαριστημένη” με το αποτέλεσμα των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της Κύπρου, χάρη στο οποίο αποφεύχθηκε η χρεοκοπία αυτής της χώρας μέλους της Ευρωζώνης.

Η Μέρκελ δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής της στην πόλη Λάνγκενφελντ της νότιας Γερμανίας ότι η συμφωνία είναι σωστή για την Κύπρο διότι εξασφαλίζει πως αυτοί που συνέβαλαν στην κρίση θα πληρώσουν για να λυθεί.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένη που βρέθηκε την περασμένη νύκτα μια λύση και που καταφέραμε να αποφύγουμε μια χρεοκοπία”, δήλωσε η Μέρκελ. “Πιστεύω πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι η σωστή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κομισιόν: Αβέβαιη η ανάκαμψη της Κύπρου

Έξαλλος ο Μεντβέντεφ για την απόφαση του Eurogroup

Πως θα ανοίξουν αύριο και με τι όριο ανάληψης οι κυπριακές τράπεζες; – Όλα στον αέρα μετά την απόφαση του Eurogroup

Κεδίκογλου: επώδυνη συμφωνία, αλλά αποφεύχθηκε η άτακτη χρεοκοπία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε