Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Τι λέει η γιαγιά του 3χρονου που σκότωσε ο πατέρας του μέσα στο πλυντήριο

«Ο εγγονός μου ήταν ανεπιθύμητος. Τον χτυπούσαν από 3 μηνών» είπε η Εβελίν Κοτ και δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε.

Συγκλονισμένη από τον ανατριχιαστικό θάνατο του εγγονού της, του 3χρονου Μπαστιέν που πέθανε όταν ο ίδιος ο πατέρας του τον έβαλε στο πλυντήριο, η γιαγιά του αποκαλύπτει ότι ο άτυχος μικρός κακοποιούνταν από 3 μηνών. Θύμα ξυλοδαρμού ήταν και η μητέρα.
 
“Από 3 μηνών έβλεπα ότι είχε μελανιές….Το κατήγγειλα…Η κόρη μου, μου έβαλε τις φωνές: γιατί το έκανες αυτό, δεν σε αφορά, ασχολήσου με τις δικές σου δουλειές, μου είπε”.
 
 
Η Εβελίν Κοτ, μητέρα της Σαρλέν, της 25χρονης μαμάς του Μπαστιέν, θυμάται πόσο είχε θυμώσει η κόρη της όταν έμαθε ότι η Κοτ αποφάσισε να καταγγείλει την κακοποίηση του μικρού Μπαστιέν.
 
“Τότε δεν ήξερα ότι ο πατέρας τον άφηνε τυλιγμένο στο περβάζι του παραθύρου… οι γείτονες με ενημέρωσαν αυτό το σαββατοκύριακο..” λέει η γιαγιά.
 
Όταν ερωτάται για ποιο λόγο η κόρη της δεν άφησε τον 33χρονο σύζυγό της και δράστη αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος, απαντά: “από αγάπη”, παρότι όπως η ίδια αποκαλύπτει και η ίδια η κόρη της ήταν επίσης θύμα ξυλοδαρμού.
 
Ο σύζυγός της την χτυπούσε, συχνά την έβλεπαν με μελανιές, αλλά όποτε η οικογένειά της προσπαθούσε να βοηθήσει την νεαρή γυναίκα, εκείνη τους απωθούσε και έβρισκε δικαιολογίες, ότι δήθεν της συνέβαιναν διάφορα ατυχήματα στο σπίτι, όπως λέει η γιαγιά Εβελίν.
 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 33χρονος δεν αγάπησε ποτέ τον μικρό Μπαστιέν. Όταν γεννήθηκε δεν ήθελε καν να τον δει. Προτίμησε να πίνει μπίρες με φίλους, όπως εξομολογείται η γιαγιά Εβελίν.
 
Μέσα από τα ρεπορτάζ των γαλλικών ΜΜΕ αποκαλύπτεται το προφίλ μιας οικογένειας με πολλά “κοινωνικά και ψυχολογικά” προβλήματα , την οποία δεν κατάφεραν να βοηθήσουν ούτε οι κοινωνικές υπηρεσίες που παρακολουθούσαν γονείς και παιδιά από το 2006.
 
Το τραγικό είναι ότι- παρά τα όσα καταγγέλλονται- δεν είχαν διαπιστωθεί εγκαίρως τα σημάδια της κακοποίησης.
 
Μάλιστα σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο ο 3χρονος Μπαστιέν, όσο και η 5χρονη αδερφή του “παρακολουθούνταν συστηματικά”, “ήταν υγιείς” και δεν έφεραν “κανένα σημάδι κακοποίησης…
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκ στη Γαλλία: Πατέρας σκότωσε τον 3χρονο γιο του βάζοντας τον στο πλυντήριο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε