Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τι λέει ο παιδικός έρωτας του Πάπα για το ειδύλλιό τους

Τι λέει ο παιδικός έρωτας του Πάπα για το ειδύλλιό τους

“Αν δεν σε παντρευτώ, θα γίνω παπάς“, είχε πει ο 12χρονος Χόρχε στον παιδικό έρωτά του, την συνομήλικη Αμάλια, πριν από σχεδόν 60 χρόνια.

Οι δυο συμμαθητές στο γυμνάσιο της συνοικίας Φλόρες του Μπουένος Άιρες δεν παντρεύτηκαν και ο Χόρχε τήρησε την “δέσμευσή” του. Έγινε ιερέας και από χθες είναι ο νέος πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με το όνομα Φραγκίσκος Α’.

“Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ήταν ένα παιδικό αίσθημα, τόσο αγνό! Νομίζω ότι μου ζήτησε να παντρευτούμε επειδή ήθελε να ακολουθήσει το παράδειγμα των γονιών του και να δημιουργήσει οικογένεια”, είπε η Αμάλια μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Mitre της Αργεντινής.

Η γυναίκα αρνήθηκε πάντως ότι ο “δεσμός” της με τον συμμαθητή της ήταν σοβαρός. “Αν ήμασταν ερωτευμένοι; Σε εκείνη την ηλικία εγώ δεν ήμουν, γνώρισα τον έρωτα αργότερα” είπε. “Παίζαμε με νερά, παίζαμε κουτσό, χορεύαμε. Είναι μια πολύ όμορφη ανάμνηση. Και μετά εκείνος πήγαινε να παίξει ποδόσφαιρο με τους φίλους του”, συνέχισε.

Η Αμάλια μίλησε με θαυμασμό για τον νεαρό Χόρχε Μπεργκόλιο. “Ήταν ένας θαυμάσιος νέος άνδρας. Πάντοτε, ακόμη κι όταν ήταν παιδί, έμοιαζε μεγαλύτερος, ήταν ώριμος, ταπεινός, καθόλου φαντασμένος”.

Ο Χόρχε Μπεργκόλιο γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1936. Φοίτησε σε τεχνική σχολή και αποφάσισε να γίνει ιερέας σε ηλικία 21 ετών. Χειροτονήθηκε το 1969.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πάπας Φραγκίσκος και η χούντα του Βιντέλα

Ο άνθρωπος που δεν ήθελε να γίνει Πάπας! Ποιος είναι ο Φραγκίσκος, ο νέος Ποντίφηκας

Ο Πάπας με τον μισό πνεύμονα και την πρώην αρραβωνιαστικιά – Άγνωστες πτυχές της ζωής του νέου Ποντίφηκα

Habemus papam! – Άσπρος καπνός στο Βατικανό!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε