Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι θα γίνει στις γαλλικές προεδρικές εκλογές μετά τον Στρος Καν

REUTERS
Τελικά χάνουν ή όχι τα ποσοστά τους οι σοσιαλιστές μετά την σύλληψη του Στρος Καν και το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα του; Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση.
Ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ είναι το μεγάλο φαβορί του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών του 2012 στη Γαλλία, όμως ο σημερινός πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο όποιος και αν είναι ο αντίπαλός του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, προκύπτει από δημοσκόπηση της Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.
 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των France Television, Radio France και Le Monde, το 29% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν στον πρώτο γύρο τον Ολάντ, 27% την Μαρτίν Ομπρί και 16% την Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
 
Ο Σαρκοζί θα συγκέντρωνε 21% αν είχε αντίπαλο την Ομπρί, 19% απέναντι στον Ολάντ και 16% στην Ρουαγιάλ.
 
Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν πως ο γάλλος πρόεδρος θα είχε το προβάδισμα μόνο αν αντίπαλός του στον πρώτο γύρω θα ήταν η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
 
Στην περίπτωση αυτή, η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λε Πεν θα συγκέντρωνε ποσοστό 18%. Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου συγκεντρώνει στον πρώτο γύρο ποσοστά 17%-18% όποιος και αν είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
 
Η δημοσκόπηση της Ipsos/logicas Business Consulting πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.014 ατόμων.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε