Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τι τρέχουν να… χτυπήσουν οι τουρίστες στη Ρουμανία;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Γερμανοί,Κροάτες, Αμερικανοί χιλιάδες τουρίστες κάνουν … ουρά στα “σύνορα” για να πάνε στην περιοχή Σίμπιου της Ρουμανίας που φημίζεται για το φυσικό της περιβάλλον, αλλά όσοι πάνε εκεί δεν το κάνουν για την επαφή με τη φύση…

Το δέλεαρ για το ταξίδι δεν είναι το έξοχο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αλλά οι χαμηλές τιμές στα … τατουάζ και το γεγονός ότι εκεί βρίσκονται αυτή την εποχή ορισμένοι από τους πλέον διάσημους καλλιτέχνες του είδους, οι οποίοι μετέχουν στο Διεθνές Συνέδριο Τατουάζ και την έκθεση τατουάζ της Τρανσυλβανίας.

Ο διοργανωτής των εκδηλώσεων Οβίντιου Πόπαρταν, λέει πως “οι ξένοι έρχονται γενικά στη Ρουμανία για να κάνουν τατουάζ ή να τελειώσουν κάποια που έχουν αρχίσει στη χώρα τους. Η κρίση μας έχει επηρεάσει κι εμάς, αλλά τελευταία δουλεύουμε με το εξωτερικό. Η χαμηλότερη τιμή για ένα τατουάζ είναι 100 λέι (περίπου 25 ευρώ), ενώ στο εξωτερικό είναι τουλάχιστον 100 ευρώ”.

Ένα τατουάζ στο Σίμπιου, από έναν διεθνούς φήμης καλλιτέχνη του είδους, κοστίζει μεταξύ 80 και 300 ευρώ την ώρα. Αυτοί που δεν είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν πολλά χρήματα, μπορούν να κάνουν ένα μικρό τατουάζ, ένα ζευγάρι πατούσες, στην πλάτη ή τα χέρια τους αντί του ποσού των 50 λέι. Οι πατούσες είναι συμβολικές, αφού ορισμένα από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν σε σύνδεσμο για την προστασία των ζώων.

Στην έκθεση τατουάζ της Τρανσυλβανίας συμμετέχουν 53 καλλιτέχνες τατουάζ, εκ των οποίων οι 15 είναι από τη Ρουμανία, ενώ μεταξύ των πλέον διάσημων του είδους είναι οι Ρόμπερτ Ερνάντεζ, Βίκτορ Πόρτσουγκαλ, Μπέντζαμιν Μος και Τζον Μοντγκόμερι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε