Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Tηλεμαραθώνιος αστέρων, για την οικολογική καταστροφή στο Μεξικό…

Tηλεμαραθώνιος αστέρων,  για την οικολογική καταστροφή στο Μεξικό…

Oι δωρεές ξεπέρασαν  τα 1,7 εκατ. δολάρια…

Τηλεμαραθώνιο για τους πληγέντες από την πετρελαιοκηλίδα που καταστρέφει εδώ και δυο μήνες τον Κόλπο του Μεξικού διοργάνωσε, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής, Larry King.

Στον τηλεμαραθώνιο, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση της ζημιάς, συμμετείχαν λαμπεροί αστέρες του Χόλιγουντ και της μουσικής, μεταξύ των οποίων η Cameron Diaz, ο Sting, ο Justin Bieber, ο Lenny Kravitz, ο Robert Redford κλπ.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του δίωρου show το τηλεφωνικό κέντρο «πήρε φωτιά» και οι διάσημοι καλεσμένοι απαντούσαν ασταμάτητα στα τηλεφωνήματα τηλεθεατών που ήθελαν να προσφέρουν χρηματικά ποσά για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί σε τρεις μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που ασχολούνται με την ανακούφιση των πληγέντων και τη διατήρηση της φύσης (United Way, National Wildlife Federation, Nature Conservancy).

Τα τελευταία χρόνια η «επιστράτευση» τηλεοπτικών και μουσικών αστέρων για την ευαισθητοποίηση του κοινού έχει αναδειχθεί σε σημαντικό όπλο για τη συγκέντρωση χρημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο και με κεντρική ιδέα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, το CNN διοργάνωσε τον τηλεμαραθώνιο «Καταστροφή στον Κόπλο του Μεξικού – Μπορείς να βοηθήσεις».

Στους καλεσμένους που ξεχώρισαν συγκαταλέγεται ο διάσημος ηθοποιός Robert Redford, o οποίος πέρασε ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα: «Αν κάποιος κοίταζε τα στοιχεία και τη συνωμοσία μεταξύ κυβερνήσεων και πετρελαϊκών εταιρειών, τότε θα βλέπαμε την καταστροφή να έρχεται. Το θέμα δεν θα ήταν αν θα συμβεί η καταστροφή αλλά πότε θα συμβεί».

Εκτός αυτού ο Redford, που στην εφηβική του ηλικία εργαζόταν σε εξέδρες άντλησης πετρελαίου, τόνισε ότι το σημαντικό είναι να διασφαλιστεί πως δεν θα ξανασυμβεί αντίστοιχη καταστροφή σαν αυτή στον Κόλπο του Μεξικού.

Από την πλευρά της η Cameron Diaz δήλωσε ότι είναι στεναχωρημένη και βαθιά λυπημένη από την πρωτοφανή αυτή περιβαλλοντική ζημιά, ενώ ο ηθοποιός Ted Danson είπε πως η εμπειρία του στο τηλεφωνικό κέντρο ήταν πολύ σημαντική γιατί «ένιωσε τα συναισθήματα των ανθρώπων που τηλεφωνούσαν, ένιωσε τον φόβο τους και τη λύπη τους».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε