Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τιμητική διάκριση για τον Τρισέ

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τιμήθηκε από μη κυβερνητικό κέντρο οικονομικών ερευνών ως “μεγάλος διαχειριστής της κρίσης, υπέρμαχος του ευρώ, διαπρύσιος Ευρωπαίος”

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ εξήρε, σήμερα στο Κίελο, “τα επιτεύγματα στη 17μελή ευρωζώνη”.

Ο κ. Τρισέ, 68 ετών, εκφώνησε ομιλία μετά απ τη βράβευσή του με το Βραβείο Παγκόσμιας οικονομίας, εκ μέρους του προέδρου του Ινστιτούτου Παγκόσμιας οικονομίας του Κιέλου, του IFW, Ντένις Τζ. Σνόουερ.

Ο Γάλλος ειδήμων περί τα οικονομικά τιμήθηκε από κοινού με τον επιχειρηματία Βίκτορ Λ. Τσου και με τον πρώην οικονομικό σύμβουλο της αμερικανικής κυβέρνησης, Λόρενς Σάμερς.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, που φέτος το φθινόπωρο εγκαταλείπει την ΕΚΤ, απέφυγε να αναφερθεί λεπτομερώς στο θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους. Αντιθέτως, εστίασε στη “βιωσιμότητα” της 17μελούς ευρωζώνης. “Δέκα τέσσερα εκατομμύρια θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί στην ευρωζώνη, από συστάσεώς της”, τόνισε.

“Ενα τέτοιο οικονομικό μέγεθος είναι πολύ, πολύ εντυπωσιακό”, σχολίασε,”αφού κατά την ίδια χρονική περίοδο στις ΗΠΑ δημιουργήθηκαν μόνον οκτώ εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας”.

Τον Ευρωπαίο πολίτη ενδιαφέρει η σταθερότητα των τιμών. Η ΕΚΤ θέλει να εξασφαλίσει για την ευρωζώνη μεσοσταθμικό πληθωρισμό της τάξης του 2%, ανέφερε. “Ομως, ας μην επαναπαυόμαστε στις διακρίσεις μας”, προέτρεψε συγχρόνως.

“Είστε ένας μεγάλος διαχειριστής της κρίσης, ένας διαπρύσιος Ευρωπαίος, ένας υπέρμαχος του ευρώ”, υπογράμμισε στην τιμητική προσφώνησή του ο πρόεδρος του IFW, Ντένις Σνόουερ.

Σημειώνεται οτι το IFW συγκαταλέγεται στα έξι μη κυβερνητικά κέντρα οικονομικών ερευνών, που συμβουλεύουν τακτικά την κυβέρνηση στο Βερολίνο, για τα θέματα της οικονομικής πολιτικής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε