Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Την “αποτελεσματική ενσωμάτωση” των Ρομά ζητά το Παρίσι

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπρίς Ορτεφέ κάλεσε σήμερα εκ νέου την Ευρωπαική Επιτροπή να κινητοποιηθεί και να ασκήσει όλη την ενέργειά της στα προγράμματα “αποτελεσματικής ενσωμάτωσης” της κοινότητας των Ρομά.

“Καλώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινητοποιήσει όλη την ενέργεια, τις προσπάθειες , τα μέσα της στα προγράμματα της διαρκούς επανένταξης και αποτελεσματικής ενσωμάτωσης της κοινότητας των Ρομά” δήλωσε ο κ. Ορτεφέ.

 “Αναμένω να επιδείξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλη την αξία της επιτρέποντας την πρόσβαση των Ρομά στην επιμόρφωση, στην εργασία και την κατοικία για παράδειγμα” επισήμανε ο γάλλος υπουργός.

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαίας επιτρόπου, αρμόδιας για τη Δικαιοσύνη, Βίβιαν Ρέντινγκ δήλωσε ότι η Γαλλία “θα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες, που αφορούν την ελευθερία διακίνησης και την ελευθερία εγκατάστασης” των ευρωπαίων πολιτών, μέρος των οποίων αποτελούν και οι Ρομά της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία απέλασε την Τρίτη 93 πολίτες Ρομά προς τη Ρουμανία, πρώτη επιχείρηση αυτού του είδους, αφότου στα τέλη Ιουλίου ο πρόεδρος Σαρκοζί ανακοίνωσε ενισχυμένα μέτρα κατά της πρόκλησης ανασφάλειας, που εστιάστηκε κυρίως στην μειονότητα αυτή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε