Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Την… είπε στις ΗΠΑ μέσω του Λάρι Κινγκ ο Πούτιν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

«Εσείς εκλέξατε πρόεδρο που δεν έλαβε τις περισσότερε ψήφους των πολιτών», η απάντηση του Πούτιν στις ΗΠΑ μετά τις διαρροές του Wikileaks.

Τα απόρρητα έγγραφα του Wikileaks έχουν προκαλέσει διεθνή αναστάτωση. Οι περισσότεροι ηγέτες τα… άκουσαν από τους Αμερικανούς, τώρα είναι η σειρά τους να απαντήσουν. Πρώτος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν…

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του CNN, σάρκασε το εκλογικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών, απαντώντας ουσιαστικά σε ένα από τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν και το οποίο αναφέρεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς έκρινε ότι στη Ρωσία η δημοκρατία είναι «εξαφανισμένη».

«Ο Γκέιτς παρασύρθηκε από λάθος», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, μιλώντας στον Λάρι Κινγκ. Και ανέφερε ότι σε δύο προεδρικές εκλογικές αναμετρήσεις των ΗΠΑ, το φαβορί δεν ήταν αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους των πολιτών αλλά αυτός που εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους του σώματος των εκλεκτόρων, αναφερόμενος σαφώς στις εκλογές του 2000 που τελικά αποφασίστηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο έδωσε τη νίκη στον Τζορτζ Μπους το νεότερο.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν εκλέγεται άμεσα από τους ψηφοφόρους όπως γίνεται στη Ρωσία αλλά από ένα σώμα εκλεκτόρων που αυτό διορίζεται από τους Αμερικανούς εκλογείς», συμπλήρωσε ο Πούτιν.

Στα απόρρητα που δημοσίευσε το Wikileaks, ο Ρόμπερτ Γκέιτς κρίνει ότι η ρωσική δημοκρατία εξαφανίστηκε και ότι η κυβέρνηση είναι μια ολιγαρχία που καθοδηγείται από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Για να έρθει η απάντηση του Πούτιν ότι οι ΗΠΑ επικρίνουν το ρωσικό πολιτικό σύστημα, τη στιγμή που οι ίδιες δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν το δικό τους σύστημα.

«Όταν εξηγούμε στους Αμερικανούς φίλους μας ότι υπάρχουν συστημικά προβλήματα που αφορούν το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, μας απαντούν: μην μπερδεύεστε στις δικές μας υποθέσεις. Εμείς δεν μπερδευόμαστε. Αλλά αγαπητοί φίλοι σας προειδοποιούμε και εμείς να μην ανακατεύεστε στις κυρίαρχες επιλογές του ρωσικού λαού», ανέφερε με έμφαση Ρώσος πρωθυπουργός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε