Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Την παραίτηση του Πάπα ζήτησε η Σινέντ Ο Κόνορ

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια Σίνεντ Ο’ Κόνορ ζήτησε από τον πάπα Βενέδικτο να παραιτηθεί μετά τη δημοσιοποίηση

…κυβερνητικής έκθεσης σύμφωνα με την οποία οι ηγέτες της Καθολικής Εκκλησίας κάλυπταν την εκτεταμένη κακοποίηση παιδιών από ιερείς επί 30 χρόνια.

Το Βατικανό είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο πάπας αισθάνεται “οργή, προδοσία και ντροπή” για το σκάνδαλο και σκοπεύει να απευθυνθεί στο λαό της Ιρλανδίας για αυτές τις σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Ωστόσο, η Ο’ Κόνορ, η οποία στο παρελθόν προκάλεσε τους Καθολικούς σκίζοντας μια φωτογραφία του πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, υποστηρίζει σε επιστολή της που δημοσιεύεται σε βρετανική εφημερίδα ότι ο πάπας τηρεί σιωπή για το θέμα για πολύ μεγάλο διάστημα.

“Ζητώ την παραίτηση του πάπα για την άθλια σιωπή του για το θέμα και τη μη συνεργασία του με την ανάκριση”, γράφει η τραγουδίστρια στην επιστολή της στην εφημερίδα Ιντιπέντεντ.
“Οι πάπες δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εκφράσουν την άποψή τους όταν ζητούσαμε αντισύλληψη ή διαζύγιο. Δεν είχαν πρόβλημα να κριτικάρουν τον Κώδικα Ντα Βίντσι. Δεν είχαν πρόβλημα να επικρίνουν τη Ναόμι Κάμπελ επειδή φορούσε ένα σταυρό με πολύτιμους λίθους. Όμως όταν το θέμα είναι τα δεινά που προκαλούν οι παιδόφιλοι που είναι ντυμένοι ιερείς, τότε σιωπούν. Είναι αφύσικο, απίστευτο, παράξενο και πρωτάκουστο”, συνεχίζει η Ο’ Κόνορ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε