Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τις απολύσεις ξεκίνησε η Malev

Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία Malev θα απολύσει 2.080 από τους 2.600 υπαλλήλους της

 Η κρατική αεροπορική εταιρεία της Ουγγαρίας Malev, που διέκοψε τις δραστηριότητές της την προηγούμενη Παρασκευή, θα απολύσει 2.080 από τους 2.600 υπαλλήλους της, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος της εταιρείας.

    “Στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων, 2.080 άνθρωποι θα πάψουν να εργάζονται στην εταιρεία Malev”, δήλωσε η Μάρτα Ρόνα, εκπρόσωπος της εταιρείας.

    “Περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους που αφορά αυτό το μέτρο εργάζονται στην Malev SA, ενώ οι υπόλοιποι σε θυγατρικές της εταιρείας”, πρόσθεσε η Ρόνα.

    Η Malev διέκοψε τις δραστηριότητές της την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από 66 χρόνια λειτουργίας εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.

    Η πτώχευση της εταιρείας δεν έχει κηρυχθεί ακόμη επισήμως, καθώς οι ουγγρικές αρχές αναζητούν έναν τρόπο να επαναλειτουργήσουν την εταιρεία. Η πτώχευση της Malev θα προκαλούσε σημαντικά οικονομικά προβλήματα στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, το οποίο ανήκει στη γερμανική εταιρεία BTP Hochtief, καθώς εκκρεμούν προς αυτό πληρωμές ύψους 1.000 δισεκατομμυρίων φιορινιών (3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ).

    Η Malev οφείλει αυτό το ποσό στην Hochtief, καθώς είναι η κυριότερη αεροπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης με περίπου 3 εκατομμύρια επιβάτες, δηλαδή το 40% του κύκλου εργασιών του αεροδρομίου.

    Προς το παρόν πάντως οι προσπάθειες της ουγγρικής κυβέρνησης δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε