Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Τις επόμενες ώρες επίσημη ανακοίνωση για το Μνημόνιο της Κύπρου

Τις επόμενες ώρες επίσημη ανακοίνωση για το Μνημόνιο της Κύπρου

Το απόγευμα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες για την καταρχήν συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο, στην οποία κατέληξαν χθες βράδυ η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης και η τρόικα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

«Έγινε σκληρή διαπραγμάτευση για να επιτευχθεί το καλύτερο υπό τις περιστάσεις. Με την προσφυγή στον Μηχανισμό Σταθερότητας τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα και σκληρά», είπε ο κ. Στεφάνου ύστερα από συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες ενημερώθηκαν για τις πρόνοιες του μνημονίου που αφορούν εργασιακά θέματα.

«Δυστυχώς, με την εκπνοή της διορίας που είχε δώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατέστη αναγκαία η προσφυγή της Κύπρου για να κρατηθεί ζωντανή η οικονομία του τόπου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Στόχος της κυβέρνησης, είπε, ήταν η κατάληξη σε μνημόνιο που να μπορεί να λειτουργήσει και να μην χρειαστούν και άλλα μνημόνια. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα ακολουθήσει ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μνημόνιο και στην Κύπρο – Μέσα στη μέρα οι επίσημες ανακοινώσεις

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε