Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Της πλήρωσαν ακόμη και τα εσώρουχα της προεκλογικής της εκστρατείας

REUTERS
Η υποψήφια αντιπρόεδρος Σάρα Πέιλιν περιόδευε ανά τις ΗΠΑ ψωνίζοντας συνεχώς από το προεκλογικό ταμείο. Χρέωνε τα πάντα και άφηνε ψίχουλα για…φιλοδωρήματα.

Ξόδεψε 3.000 δολάρια από το ταμείο της προεκλογικής εκστρατείας της για εσώρουχα, αλλά άφηνε πενταροδεκάρες για φιλοδωρήματα. Ευχαρίστησε τους «αγγέλους» που την προστατεύουν από τις «δαιμονικές επιθέσεις» και ανανέωσε τη σελίδα της στο Facebook για να γίνει αμέσως είδηση της ημέρας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καλώς ήλθατε στον κόσμο της Σάρα Πέιλιν (φωτογραφία), έτσι όπως τον παρουσιάζει το τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Vanity Fair».
 
Δεν είναι μυστικό: η Ρεπουμπλικανή πρώην κυβερνήτης της Αλάσκας και υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένα πολιτικό φαινόμενο- έστω και με την αρνητική έννοια του όρου- και ήλθε για να μείνει. Μπορεί η προεκλογική εκστρατεία της στο πλευρό του Τζον Μακ Κέιν να μη στέφθηκε από επιτυχία το 2008, όμως η «σιδηρά κυρία» της παγωμένης αμερικανικής Πολιτείας κατάφερε αν μη τι άλλο να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα της περιοδεύοντας ανά τις ΗΠΑ.
 
Οπως γράφει το «Vanity Fair», που συγκέντρωσε δηλώσεις και μαρτυρίες πρώην συνεργατών και «αναξιοπαθούντων» φίλων και γνωστών της Πέιλιν, η υπερσυντηρητική πολιτικός δεν είναι καθόλου συντηρητική όσον αφορά τα ψώνια.
 
«Εκανε ψώνια για ολόκληρη την οικογένεια Πέιλιν- περισσότερα από 400 τον αριθμό- με εξωφρενικούς ρυθμούς. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας αγόρασε περισσότερα από 30 ζευγάρια παπούτσια, ξόδεψε 3.000
 
δολάρια σε εσώρουχα (συμπεριλαμβανομένων κορσέδων για να δεί χνει πιο λεπτή) και 300 δολάρια (230 ευρώ) για πανάκριβα ακουστικά ».
 
«Από την ηλεκτρονική αλληλογραφία φαίνεται ότι ένας συνεργάτης της Πέιλιν παρήγγειλε την αγορά φορέματος για τα γενέθλια της κόρης της,της Μπρίστολ,με χρήματα από το ταμείο της εκστρατείας. Και ο σύζυγός της Τοντ Πέιλιν αγόρασε ρούχα αξίας 20.000 δολαρίων (15.500 ευρώ), γκαρνταρόμπα που για έναν άνδρα θα ήταν αρκετή για μια ολόκληρη ζωή» γράφει το περιοδικό.
 
Φαίνεται ότι η Σάρα Πέιλιν δεν είναι εξίσου ανοιχτοχέρα στα πουρμπουάρ. Από όλους τους διάσημους επισκέπτες του πολυτελούς ξενοδοχείου Ηyatt στην πόλη Γουιτσιτά του Κάνσας, η Πέιλιν έδωσε το μικρότερο φιλοδώρημα στον γκρουμ: μόλις 5 δολάρια (4 ευρώ) για επτά βαλίτσες.
 
Φαίνεται ότι στη διάρκεια της εκστρατείας έτρωγε πολύ κρέας, μιλούσε στο τηλέφωνο με τα πέντε παιδιά της και προσευχόταν σε διάφορες εκκλησίες. Η αδυναμία της στα όπλα και στην οπλοκατοχή είναι γνωστή, όπως και το γεγονός ότι της αρέσει να σκοτώνει μικρούς ταράνδους όταν κυνηγάει στην Αλάσκα.
 
Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Going Rogue. Αn Αmerican Life», η παρ΄ ολίγον αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε την αδυναμία της για τα παϊδάκια που προκάλεσε πλήθος ειρωνικών σχολίων. «Λατρεύω το κρέας. Τρώω παϊδάκια, μπέργκερ με χοντρές φέτες μπέικον και το παχύ λίπος από τις άκρες της μπριζόλας.Κυρίως όμως μου αρέσουν το ελάφι και το καριμπού. Θέλω πάντα να υπενθυμίζω σε όσους δεν είναι από την Αλάσκα ότι ο τόπος αυτός έχει χώρο για όλα τα ζώα…».
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε