Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Το 49% των αμερικανών θέλει τους… Ρεπουμπλικάνους!

REUTERS
REUTERS
Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί επιθυμούν να αναλάβουν τον έλεγχο του Κογκρέσου οι Ρεπουμπλικανοί.

Σχεδόν οι μισοί εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους Αμερικανοί δηλώνουν πως θα επιθυμούσαν να περιέλθει το Κογκρέσο στον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών μετά τις αυριανές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις χθεσινές δημοσκοπήσεις.
 
Σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του δικτύου NBC News και της εφημερίδας Wall Street Journal, το 49% προτιμά το Κογκρέσο να ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς και το 43% από τους Δημοκρατικούς.
 
Το 40% των ερωτηθέντων εκτιμά πως «θα ήταν καλό» να ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, ενώ το 34% εκτιμά πως «θα ήταν κακό».
 
Το 84% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δηλώνει μη ικανοποιημένο από την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, ενώ το 60% εκτιμά πως η χώρα βαδίζει προς τη λάθος κατεύθυνση, προκύπτει από την ίδια σφυγμομέτρηση.
 
Το 63% των ερωτηθέντων -περιλαμβανομένου και του 47% των Δημοκρατικών-τονίζει πως θα επιθυμούσε «μία σημαντική αλλαγή», ή μία «κάποια αλλαγή» στον τρόπο που διοικεί τη χώρα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων στο διάστημα 28 με 30 Οκτωβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε