Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Το 60% των εμπόρων δεν κόβει αποδείξεις!

Το 60% των εμπόρων δεν κόβει αποδείξεις!

Να είναι τυχαίο ότι Ελλάδα και Ιταλία είναι βυθισμένες στην κρίση; Μάλλον όχι. Απλά γιατί έχουν τα ίδια κουσούρια!

Μετά τους μαϊμού τυφλούς έρχονται και οι έμποροι που δεν κόβουν αποδείξεις. Όπως και στην Ελλάδα, υπάρχουν και στην Ιταλία. Δεν είναι ελληνικό προνόμιο η φοροδιαφυγή!

Το έδειξε περίτρανα το σαφάρι ελέγχων που έγιναν το Σαββατοκύριακο στο Τορίνο: το 60% των εμπόρων της πόλης, δεν δίνει αποδείξεις!

Το δείγμα που επελέγη αντιστοιχεί, συνολικά, σε 200 εμπορικές επιχειρήσεις. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, όπως τονίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι ότι σε ανάλογη επιχείρηση που είχε διεξαχθεί πέρυσι, το ποσοστό των εμπορικών επιχειρήσεων που διαπιστώθηκε ότι φοροδιέφευγαν «περιοριζόταν» στο 50%.

Μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή, και παρά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε όλη την χώρα, οι φοροφυγάδες στην συγκεκριμένη πόλη αυξήθηκαν.

Πριν μόλις τρεις ημέρες, όμως, πηγές του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν ότι «ο φετινός φιλόδοξος στόχος είναι να μπορέσουν να εισπραχθούν χάρη στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέχρι και 15 δισεκατομμύρια ευρώ», ενώ πολλοί παρατηρητές υπενθύμιζαν ότι «η προσπάθεια συνδέεται στενότατα με την διεθνή αξιοπιστία της χώρας και το γενικότερο οικονομικό της μέλλον».

Κάτι που σημαίνει ότι τους τελευταίους μήνες του χρόνου, η Guardia di Finanza πρέπει να εντατικοποιήσει τις επιχειρήσεις της για να μπορέσει το σύνολο των φορολογικών ελέγχων να φτάσει τους 380.000, όπως έχει προγραμματιστεί από το τέλος του 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατασχέσεις 41 εκατ. ευρώ πριν “κάνουν” φτερά στο εξωτερικό

Πουλάνε κάστρα και παλάτια για να μαζέψουν χρήματα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε