Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Το 72% των Γάλλων απαξιώνουν τον Νικολά Σαρκοζί

Η σφυγμομέτρηση διενεργήθηκε από τις 24 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου σε χίλιους πολίτες που ρωτήθηκαν με επισκέψεις στα σπίτια τους.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο του 2007, την επομένη της εκλογής του, με 4 μονάδες λιγότερες (26%) σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του ινστιτούτου TST Sofres Logica που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το Figaro Magazine.

Στη σφυγμομέτρηση αυτή που έγινε με βάση το μηνιαίο βαρόμετρο της εφημερίδας ο κ. Σαρκοζί δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του 72% των ερωτηθέντων γάλλων πολιτών, και μόνο το 2% δεν εκφράζει γνώμη.

Και ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν έχει πάρει την κατηφόρα αφού και τα ποσοστά εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του έχουν μειωθεί πολύ και μόνο το 34% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την πολιτική του.

Το σύνολο των γάλλων πολιτικών απαξιώνεται σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, ενώ επικεφαλής στην προτίμηση του κοινού παραμένει ο σοσιαλιστής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρώην υπουργός στη Γαλλία, Ντομινίκ Στρος-Κάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε