Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το αίμα στη σουίτα «καταρρίπτει» την υπεράσπιση Στρος Καν

ΦΩΤΟ REUTERS

DNA του στα ρούχα της και το αίμα στο χώρο όπου φέρεται να έγινε η σεξουαλική επίθεση φέρνουν τον Ντομινίκ Στρος Καν και τους δικηγόρους του, σε πολύ δύσκολη θέση.

Η πλευρά του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε επαφή με την καμαριέρα που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού. Στη συνέχεια, άφησαν να εννοηθεί πως θα ακολουθήσουν άλλη γραμμή υπεράσπισης: όλα ήταν συναινετικά.

Μόνο που, όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, το αίμα που βρέθηκε στη σουίτα του Sofitel υποδεικνύει πως υπήρξε πάλη. Αν τα πράγματα ανάμεσα στον Στρος Καν και την καμαριέρα ήταν συναινετικά, γιατί να υπάρχει αίμα στο δωμάτιο;

Ο 62χρονος Γάλλος πολιτικός δέχτηκε από την πρώτη στιγμή να φωτογραφηθεί το σώμα του από τις αμερικανικές αρχές, ώστε να γίνει εξέταση για το αν φέρει τραύματα ή αμυχές. Ο Στρος Καν έχει δηλώσει αθώος αλλά ουδέποτε διέψευσε ή επιβεβαίωσε αν είχε οποιαδήποτε επαφή με την 32χρονη. Οι δικηγόροι του έσπευσαν να πουν ότι αν υπήρξε, ήταν συναινετική.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η εκδοχή της καμαριέρας έχει βάσει και μπορεί να αποδειχθεί στο δικαστήριο. Η Wall Street Journal αναφέρει πως το DNA του Στρος Καν ταιριάζει με σπέρμα που βρέθηκε στο πουκάμισο της καμαριέρας, ενώ σύμφωνα με το Associated Press σπέρμα και αίμα βρέθηκαν στα σεντόνια. Σύμφωνα με τις αναφορές, η καμαριέρα έσπρωξε τον Στρος Καν για να του ξεφύγει κι εκείνος έπεσε πάνω σε ένα έπιπλο, τραυματίζοντας την πλάτη του.

«Πόρτα» στα εκατομμύρια του Στρος Καν από τον αδερφό της Οφηλίας

«Είμαστε υπεράνω υλικών αγαθών, ακόμη κι αν είσαι δισεκατομμυριούχος». Αυτή την απάντηση φέρεται να πήρε η πλευρά Στρος Καν από τον αδερφό της 32χρονης καμαριέρας που τον κατηγορεί. Η NYPost δίνει συνέχεια στο ρεπορτάζ της, σύμφωνα με το οποίο άνθρωπος του 62χρονου κατηγορούμενου επιχείρησε να δωροδοκήσει την οικογένεια της καμαριέρας, προκειμένου να την πείσουν να αποσύρει της κατηγορίες.

Μπορεί να ζουν σε ένα απομονωμένο χωριό χωρίς νερό και ηλεκτρικό, αλλά είπαν ένα μεγαλόπρεπες όχι στα εκατομμύρια που τους πρόσφερε ο Ντομινίκ Στρος Καν. «Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ακολουθούμε το δρόμο του Θεού», είπε ο 50χρονος Μάμουντου, αδερφός της καμαριέρας.

Όπως λέει, με την αδερφή του έχει αρκετά χρόνια να μιλήσει. Εκείνη, έφυγε από τη Γουινέα όταν πέθανε ο σύζυγός της και γιατί κανένα από τα αδέρφια του δεν ήταν αρκετά μεγάλο για να την παντρευτεί, όπως ορίζει η παράδοση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συνήγοροι του Στρος Καν διέψευσαν οποιαδήποτε επαφή με την καμαριέρα ή την οικογένειά της.

«Τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ που αναφέρουν ότι οι συνήγοροι του κ. Στρος-Καν έχουν επαφές τόσο με την καμαριέρα όσο και με την οικογένειά της είναι ψευδή», υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης Ουίλιαμ Τέιλορ και Μπεν Μπράφμαν. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Στρος-Καν θα αθωωθεί πλήρως», προσθέτουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

NYPost: Ο Στρος Καν προσπάθησε να δωροδοκήσει την καμαριέρα

«Έσπασε» τη σιωπή του ο Στρος Καν – Επιστολή στους εργαζόμενους του ΔΝΤ

Τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα DNA – Ενοχοποιούν τον Στρος Καν; 

“Αθώος” θα δηλώσει ο Στρος Καν – Τι λέει στην πρώτη του συνέντευξη ο δικηγόρος του

Και Ασιάτισσα είχε καταγγειλει παρενόχληση από τον Στρος Καν!

Ντετέκτιβ προσέλαβε ο Στρος Καν για να ερευνήσουν το παρελθόν της καμαριέρας

Η Οδύσσεια της καμαριέρας που έστειλε στη φυλακή τον Στρος Καν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε