Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Το ακριβότερο σπίτι του κόσμου έχει τη χειρότερη θέα..

Το ακριβότερο σπίτι του κόσμου είναι 27όροφο, έχει 600 άτομα προσωπικό, ανήκει σε έναν Ινδό (η Ινδία είναι η “νέα Κίνα” στην ανάπτυξη), ενώ 98.000 λίρες είναι ο λογαριασμος του ηλεκτρικού.

Ο Μουκές Αμπάνι – ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία και μέσα στους πλουσιότερους του κόσμου εγκαινίασε το “φτωχικό” πρόσφατα σε ένα πάρτι με 80 καλεσμένους, μεταξύ των οποίων αστέρια του Bolywood. Θα μείνει εκεί με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους.

Το 27όροφο σπίτι θα έχει προσωπικό 600 ατόμων και σύμφωνα με τους Times της Ινδίας ο πρώτος λογαριασμός ηλεκτρικού στοίχισε 7 εκατομμύρια ρουπίες δηλαδή 98.00ο λίρες. Αυτό βέβαια δεν τρομάζει και πολύ τον κ. Αμπάνι ο οποίος έχει περιουσία που αποτιμάται στις 17 δισ. λίρες.

Μία καλεσμένη στο πάρτι δήλωσε ότι πρόκειται για το Ταζ Μαχάλ του 21ου αιώνα και ότι διαθέτει αίθουσα δεξιώσεων πιο πολυτελή από τις Βερσαλίες. “Υπάρχει πολύ μάρμαρο και μαργαριτάρια. Υπάρχουν κήποι και πισίνες με λωτούς και ένας πανέμορφος ναός του Κρίσνα”. Το σπίτι κοσμούν επίσης ακριβά έργα τέχνης.

Το σπίτι – η αξία του οποίου υπολογίζεται στο 1 δισ. δολάρια – που διαθέτει φυσικά πισίνες, έναν όροφο μόνο για βιβλιοθήκη, σινεμά και ελικοδρόμιο – χτίστηκε με βάση τις αρχές του Βααστού που θεωρείται το ινδικό φενγκ σούι.

Ο ίδιος ο κ. Αμπάνι είναι ιδιοκτήτης της κοινοπραξίας Reliance Industries μία από τις μεγλύτερες του κόσμου καθώς και ομάδας της πρώτης εθνικής, στην Ινδία.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Το μόνο κακό με το πιο ακριβό σπίτι του κόσμου είναι ότι οι ένοικοι ζουν μέσα στη χλιδή με θέα τη μεγαλύτερη φτώχεια. Το σπίτι αυτό “βλέπει” αναγκαστικά στις φτωχογειτονιές της Βομβάης όπου περίπου το μισό των 18 εκ. ανθρώπων της πόλης ζουν μέσα στην εξαθλίωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε