Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Το διαζύγιο της “χρυσής” Ελληνίδας – Με κακομεταχειριζόταν λέει ο σύζυγος

Όταν η κύπρια επιχειρηματίας αγόρασε το πολυτελές κότερο "Το γεράκι της Μάλτας"
Όταν η κύπρια επιχειρηματίας αγόρασε το πολυτελές κότερο "Το γεράκι της Μάλτας"

Σαν βόμβα έπεσε στο Σίτι το διαζύγιο της «χρυσής» Ελληνίδας Ελένης Αμβροσιάδου. Καταγγελίες από τον σύζυγο της ότι ήταν αυταρχική….

 

«Με τρομοκρατούσε και με μεταχειριζόταν σαν υπάλληλό της, τόσο μέσα στο σπίτι μας όσο και στο γραφείο. Οι επαγγελματικές διαφορές μας μετέφεραν ένα κλίμα έντασης και εχθρότητας μέσα στην οικογενειακή μας ζωή», δήλωσε στην «Ντέιλι Μέιλ» ο Μάρτιν Κάουαρντ και κατηγόρησε επίσης την Ελένη Αμβροσιάδου ότι «με την τρομοκρατία και την αυταρχική συμπεριφορά της προσπαθούσε να τον αποξενώσει από την εταιρεία τους «Οίκος» και να χάσει σταδιακά τα δικαιώματα που είχε στην εταιρεία».
 
Ο Μάρτιν Κάουαρντ, με σπουδές και διακρίσεις στα μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εκδικάσει την αίτηση του για διαζύγιο από την Ελένη Αμβροσιάδου στα ελληνικά δικαστήρια και να διεκδικήσει το 50% της περιουσίας τους -υπολογίζεται στα 200 με 300 εκατ. λίρες- στην οποία περιλαμβάνεται και το πολυτελές κότερο «Το γεράκι της Μάλτας», το οποίο είχαν αγοράσει στο ποσό των 60 εκατομμυρίων λιρών.
 
Αναμένεται, επίσης, οι δύο πλευρές να διεκδικήσουν δικαστικά την επιμέλεια του παιδιού τους. Η είδηση για το διαζύγιο της Ελένης Αμβροσιάδου με τον Μάρτιν Κάουαρντ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ντέιλι Μέιλ», έπεσε σαν κεραυνός στους κύκλους του Σίτι του Λονδίνου, δεδομένου ότι όλοι θεωρούσαν τον γάμο τους «τόσο συμπαγή όπως ο βράχος».
 
Η Ελένη Αμβροσιάδου, 51 χρόνων, χημικός – μηχανικός στο αρχικό της επάγγελμα, ήταν σε ηλικία 27 ετών διευθυντικό στέλεχος της ΒΡ, έξι χρόνια αργότερα, με κεφάλαιο 350.000 λίρες, ίδρυσε τη χρηματιστηριακή εταιρεία hedge funds «Οίκος» και εθεωρείτο ένα από τα πλέον λαμπρά μυαλά του Σίτι του Λονδίνου. Το 1983 η Ελένη Αμβροσιάδου παντρεύτηκε στο Δημαρχείο του Κέιμπριτζ τον Μάρτιν Κάουαρντ και έζησαν στο Λονδίνο μέχρι το 1989, στη συνέχεια μετακόμισαν στην Κύπρο, όπου μετέφεραν τα γραφεία της εταιρείας τους.
 
Η Ελένη Αμβροσιάδου είχε τιμηθεί πέρυσι από τον δήμαρχο του Πανοράματος Θεσσαλονίκης, κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη για την προσφορά της σε δραστηριότητες της Κοινότητας Πανοράματος.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε