Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το ΔΝΤ έγινε… Ελλάδα – Λιτότητα και πάγωμα μισθών για το Ταμείο

Το ΔΝΤ έγινε… Ελλάδα – Λιτότητα και πάγωμα μισθών για το Ταμείο

Αυξήσεις γιοκ, περισσότερες ώρες εργασίες, λιγότερη άδεια για τους εργαζόμενους του Ταμείου προβλέπει ο προϋπολογισμός λιτότητας του ΔΝΤ! Κλείνει το γραφείο του Ταμείου στην Αργεντινή!

Ο προϋπολογισμός λιτότητας του ΔΝΤ υιοθετήθηκε την Πέμπτη από το διοικητικό συμβούλιο. Ο προϋπολογισμός ύψους 997 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2012-2013 (Μάιος-Απρίλιος), είναι αυξημένος κατά 1,2% σε σχέση με τον προηγούμενο.

Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός στον προϋπολογισμό αυτό είναι το πάγωμα των μισθολογικών δεικτών για τους εργαζομένους του ΔΝΤ. Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στο Ταμείο, το θέμα έχει προκαλέσει κάποια δυσαρέσκεια μεταξύ του προσωπικού.

“Οι μισθοί είναι σταθεροί εξαιτίας μιας μαθηματικής φόρμουλας, όμως σ’ αυτό τον οίκο των οικονομολόγων, πολλοί έχουν την εντύπωση πως πρόκειται για αδικία επειδή ο πληθωρισμός δεν είναι μηδενικός”, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η πρόταση του προϋπολογισμού δείχνει επιπλέον τη σημαντική αύξηση του ατομικού φόρτου εργασίας τα τρία τελευταία χρόνια. Οι ώρες εργασίας υπερβαίνουν τα “φυσιολογικά ωράρια” κατά 12,7% στο σύνολο του προσωπικού και κατά 16,5% στις πιο εκτεθειμένες υπηρεσίες (διεύθυνση Ευρώπης, νομική υπηρεσία, εξωτερικές σχέσεις κλπ.). Επίσης οι εργαζόμενοι παίρνουν όλο και λιγότερη άδεια.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε διάφορα μέτρα για να μειώσει τα κόστη, όπως την κατάργηση τον Απρίλιο της μόνιμης αντιπροσωπείας του στο Μπουένος Άιρες, την αναστολή της εξαμηνιαίας περιφερειακής έκθεσης για τη συγκυρία στην Ευρώπη, δεδομένης της ποσότητας των κειμένων που είναι αφιερωμένα στα ευρωπαϊκά κράτη μέλη, ή ακόμη την κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων από νωρίτερα ώστε η τιμή τους να είναι μειωμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΝΤ: Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Πολ Τόμσεν

«Κόβει» τη χρηματοδότηση το ΔΝΤ μέχρι να βρεθεί κυβέρνηση;

Βαβέλ το ΔΝΤ για την ευρωκρίση – Αναλυτές μιλούν για διάλυση της ευρωζώνης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε