Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Το ΔΝΤ καλεί την Τουρκία να λάβει αυστηρά μέτρα

Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Αύγουστο την αναβολή του σχεδίου αυτού, σε μια απόφαση που θεωρείται ευνοϊκή για την τουρκική κυβέρνηση.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κάλεσε σήμερα την Τουρκία να υιοθετήσει το ταχύτερο δυνατό τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης τα οποία η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναβάλει λόγω των βουλευτικών εκλογών που προβλέπεται να διεξαχθούν το ερχόμενο έτος.

Σε ετήσια έκθεσή του για την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το ΔΝΤ ζητεί από την τουρκική κυβέρνηση να περάσει “χωρίς καθυστέρηση” από το κοινοβούλιο νομοσχέδιο που προβλέπει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση του τουρκικού δημοσιονομικού συστήματος.

“Αν το σχέδιο υιοθετηθεί υπό τη σημερινή του μορφή, θα εισαγάγει τις πολυαναμενόμενες μεταρρυθμίσεις για μια διαφάνεια στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών”, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Αύγουστο την αναβολή του σχεδίου αυτού, σε μια απόφαση που θεωρείται ευνοϊκή για την τουρκική κυβέρνηση πριν από τις εκλογές του 2011, αλλά εγείρει ερωτήματα όσον αφορά τους στόχους της Άγκυρας για τη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε